Almanya’da korkusuz yaşamak istiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da korkusuz yaşamak istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2011 12:25

Önceki gün toplanan “Irkçılığa Karşı Metropol Bölgesi Nürnberg Türk-Alman Dernekleri İnisiyatifi” 10 Aralık Cumartesi günü “Işığını Göster” adı altında neonazililere karşı ışık zinciri oluşturacak.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Nürnberg ve çevresindeki Türk derneklerinin büyük çoğunluğunun teşkil ettiği "Irkçılığa Karşı Metropol Bölgesi Türk-Alman Dernekleri İnisiyatifi“ Almanya’da korkusuz yaşamak-aşırı sağa yer yok“ adı altında 10 Aralık Cumartesi günü ışık zinciri oluşturuyor. Dünya İnsan Hakları gününde Nürnberg Kornmarkt Meydanı'nda bulunan “insan hakları” Sokağı'ndaki eylam saat 17.00'de başlayacak. Işık zinciri ile seri cinayetler ve neonaziler kınanacak.

Nefretle karşılıyoruz
Toplantıda birer konuşma yapan inisiyatif sözcüleri vukat Emre Hızlı ve İsmail Akpınar, 340 üyeli Aşırı Sağa Karşı Birlik ile ortak çalışma yapılacağını belirterek, her türlü aşırı sağ düşünceye tepki göstereceklerini söylediler.

Nürnberg’de bir ilk
Toplantıya katılan Nürnberg Başkonsolosu Ece Öztürk Çil, Nürnberg’de çeşitli görüşlere sahip Türk sivil kuruluşların bir araya gelerek ilk kez böyle bir çalışma içine girdiklerini anımsatarak, toplantının tarihi bir niteliği olduğunu vurguladı.

10 Aralık tarihinde saat 17.00’de Nürnberg İnsan Hakları Sokağı'nda yapılacak ışık zincirinde dağıtılacak el ilanlarının basımı için toplanan 2500 Euro'dan geri kalan meblağ ise, Van depremi için kullanılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!