Almanya’da kaptan krizi

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da kaptan krizi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2010 13:43

Dünya Kupası'nda yarı finalde İspanya ile oynayacak Alman Milli Takımı'nda kaptan krizi yaşanıyor. Ballack’ın sakatlığından sonra kaptanlık bandını taşıyan Lahm, “Milli takım kaptanlığını isteyerek bırakmam” açıklaması ortalığı karıştırdı.

Haberin Devamı

DÜNYA Kupası'nın en güzel futbolunu oynayan takımlarından biri olan Alman Milli Takımı yarı finalde İspanya maçı öncesi kaptanlık polemiği yaşanıyor. Dünya Kupası'nın başlamasına az bir zaman kala sakatlanarak 2004 yılından bu yana taktığı kaptanlık bandını Lahm’a devretmek zorunda kalan Ballack’ın geri dönmesi halinde bu görevi tekrar alması zor gözüküyor. Konuyla ilgili olarak Alman spor basınına bir açıklama yapan Philipp Lahm, “Tabi ki milli takımda kaptan olarak kalmak istiyorum. Bu çok doğal değil mi? Bunu severek yapıyorum ve geri vermeyi de düşünmüyorum. En azından isteyerek bunu yapmayacağım” açıklaması ortalığı karıştırdı. Alman spor basını bunu “Milli takımda güç savaşı” olarak okuyucularına duyurdu.

BALLACK GÜNEY AFRİKA’YI TERK ETTİ
Bu açıklamaların ardından önceki gün Arjantin maçı için Güney Afrika’ya gelen Michael Ballack’ın apar topar geri döndü. Bu oyuncunun dönmesi ile ilgili olarak yapılan açıklama da Ballack’ın Güney Afrika’da sakatlık sonrası reha imkanlarının yetersiz olduğu ve Lüksemburg’ta tedavisine devam etmek üzere ayrıldığı açıklandı. Alman futbolcu “Ama finale çıkarsak geri döneceğim. Öncelikle şu an da kendi sağlığımı düşünmeliyim” diye konuşurken, Ballack’ın olayın fazla büyümesini engellemek için ayrıldığı yorumları yapıldı.

TARAFTARIN YÜZDE 72’Sİ “BALLACK’A İHTİYACIMIZ YOK” DİYOR
Bu arada Lahm kendisine yöneltilen “Ballack’ın takıma tekrar dönmesini istiyormusun?” Şeklindeki soruya “Buna ne evet ne de hayır demem doğru olmaz. Bu soruya cevap vermek bana düşmez” demesi kafalarda soru işareti bıraktı. Lahm’ın bu soruyu “evet ya da hayır” şeklinde yanıtlamak yerine yaptığı açıklama milli takımı ispanya maçı öncesi nasıl etkileyeceği merak ediliyor. Milli takım menajeri Bierhoff “Ballack’ın geri dönmesi durumunda yeniden kaptanlık bandını takacağını düşünüyorum” derken, futbolcunun yeni takımı Leverkusen’in sportif işler sorumlusu Rudi Völler “Ballack hala dünyanın en golcü orta saha oyuncularından birisidir. Her takımın onun gibi bir oyuncuya ihtiyacı vardır. Milli takım kaptanlığını bırakması için bir neden göremiyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!