Almanya’da grev bugün başladı

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da grev bugün başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2006 00:00

Kamu hizmetinde çalışanlar haftalık çalışma saatinin 40´a çıkarılma planları nedeniyle bugün greve başladılar.

Haberin Devamı




Almanya´da Grev
Almanya’nın Baden-Württemberg Eyaleti´nde kamu hizmetlilerinin bugünden itibaren grevdeler. Birleşik Kamu Hizmetlileri Sendikası’nın (Ver-di) haftalık çalışma süresinin 38.5 saatten 40 saate çıkarılmasına karşı yaptığı grev önerisi geçtiğimiz hafta kabul edilmişti. Greve sendikalıların yüzde 94.7’si destek vermesi üzerine, Almanya’da son 14 yıl en geniş kapsamlı grevine start verilmiş oldu.

Hizmetler aksayacak

Baden-Württemberg’de temizlik işçilerinin yanı sıra diğer kamu hizmetlilerinin de katılacağı grev nedeniyle bugün çocuk yuvalarının kapalı kalacağı ve hastanelerde hizmetlerin büyük ölçüde aksayacağı belirtildi. Ancak acil durumlarda müdahale edilebilmesi için hastanelerde nöbetçi ekiplerin görev yapacağı da açıklandı.

Aşağı Saksonya Eyaleti’nde de kamu hizmetlileri grev yapılıp yapılmaması için oylama başlattı. Bu eyalette de sendikalıların çok büyük bir bölümünün greve destek vermesine kesin gözüyle bakıldığı belirtildi. Grevden yana bir sonuç çıkması üzerine Aşağı Saksonya’da da kamu dalında önümüzdeki haftalarda greve gidilmesinin kaçınılmaz olacağı da belirtildi.

Öte yandan Berlin’de önceki akşam bine yakın memur haftalık çalışma süresinin 40’dan 41’e yükseltilmesi ve Noel parası ödemelerinin düşürülmesini içeren kararı protesto etti.

BERLİN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!