Almanya’da fakirlik artıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da fakirlik artıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2006 00:00

Alman Ekonomi Enstitüsü’nden Prof. Hüther, Almanya’da fakirliğin ün geçtikçe arttığına dikkat çekerken, buna en büyük etkenin işsizlik olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Almanya’da fakirlik artıyor. Almanya’da fakirlik sınırında yaşayan insanların oranının arttığı belirtilirken, buna en büyük etkenin işsizlik olduğu vurgulandı.

Avusturya hariç AB üyesi 15 ülkede 2001 yılında her üç işsizden birinin fakirlik sınırında olduğu açıklandı. Almanya’da fakirlik oranının bir yıl öncesinde yüzde 12.7 iken bu oranın gün geçtikçe arttığına dikkat çekildi.

"Almanya´da fakirlik rüzgarı esiyor"

Alman Ekonomi Enstitüsü’nden Prof. Michael Hüther, Almanya’da fakirlik rüzgarları estiğini belirterek, "Eskiden belirli bir tabaka yoksulluk çekerken, şimdi bu sorun toplumun normal tabakalarına sızdı ve fakirlik büyük bir halk kitlesinin de sorunu haline geldi.

İşsizlerin yüzde 23’ünün ve çalışanların da yüzde 17’sinin yaşamlarından memnun olmadığı ortaya çıktı. Yapılan araştırmaya göre fakirlikten etkilenen insanların sayısı gün geçtikçe artıyor" dedi.

10 milyon insan fakirlik sınırında

Almanya’da 10 Milyon insan fakirlik içinde yaşarken, 20 milyon insan da fakirlik sınırında bir hayat sürdüğü tahmin ediliyor. Araştırmacılar bu konuda kesin bir sayı vermezken fakirlikten en çok işsizlerin, işsizlikten de en çok eğitim seviyesi düşük ailelerle meslek öğrenmeyen kişilerin etkilendiğini kaydettiler.

Almanya´da her üç kişiden birinin belirsiz, güvensiz maddi şartlar içinde yaşadığı ve yoksulluğun normal bir aile sorunu haline geldiği açıklandı.

Süleyman SELÇUK / BERLİN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!