Almanya’da bir Neo-Nazi skandalı daha

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da bir Neo-Nazi skandalı daha
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2013 10:06

ALMANYA’da cezaevlerinde ortaya çıkartılan neonazi örgütlenmesinin, tutuklularla irtibat kurarken dikkat çekmemek için Germen sembolleri ve armalarını kullandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Cezaevlerindeki tutuklu neonaziler, M.Ö. 700’lü yıllarda yaşayan ve Almanların atası olarak bilinen Germenlerin sembolleriyle uzun yıllar hapishane yönetiminin dikkatini çekmeden iletişim kurdu. NSU terör zanlısı Beate Zschaepe ile de irtibat kurmaya çalışan yapılanma, 7 eyaletteki 19 hapishanede örgütlendi. Neonazilerin Almanya’da yasaklı sembollerin dışında propaganda amaçlı bir çok gizli şifre kullandığı biliniyor.

Bu şifreli mesajlar, rakamlar, armalar ve tekstil markalarından oluşuyor. Aşırı sağ uzmanlarından Jan Buschbom, neonazilerin, kullandıkları semboller üzerinden kamuoyuna mesaj verdiklerine dikkat çekiyor.

Yazar Ralf Schuler ise cezaevlerinde örgütlenen neonazilerin, NSU terör hücresinin yaşayan tek üyesi Zschaepe’yi idol haline getirmeye çalıştığını belirtiyor. Örgütlenmenin ortaya çıktığı Hessen’de Adalet Bakanı Jörg Uwe Hahn, aşırı sağcı mahkumlar arasındaki iletişimin kesildiğini açıkladı. Hahn, bunun için gardiyanların özel eğitileceğini de söyledi.

İŞTE O RAKAM VE SEMBOLLERDEN BAZILARI

RAKAMLAR:

14: Bu rakam kartal armasıyla birlikte yer alıyor. ABD’de neonazi parolası olarak kullanılıyor. Anlamı: “Halkımızın ve beyaz ırkın geleceği bizim ellerimizde”

18: Alfabenin birinci harfi ‘A’ Adolf’u, 8. harfi ‘H’ ise Hitler’i ifade ediyor. Yanyana kullanıldığı zaman Adolf Hitler anlamına geliyor.

88: Hitler’i, ‘Heil Hitler - Yaşasın Hitler’ şeklindeki selamlamayı sembolize ediyor. Alfabenin 8. harfi ‘H’ için kullanılıyor.




MARKALAR:

CoNSDAPle: Bu marka doğrudan Hitler’in partisi NSDAP’yi sembolize ediyor ve üçüncü İmparatorluk döneminin kartal sembolüyle birlikte kullanılıyor.

LoNSDAle: İngiliz neonazi markası Alman aşırı sağcılar tarafından da tercih ediliyor. Yine Hitler’in partisini çağrıştırıyor.

Thor Steiner: Alman sağcıların en sevdiği ve en çok kullandığı marka. Bu marka tekstil tasarımlarında çok az bilinen Nazi ve Germen armalarını kullanıyor.

Outlaw: Kanunsuz anlamına gelen bu marka da neonazilerin kullandığı markalardan biri.

ARMALAR:

Neonaziler, gizli semboller arasında Nazilerin de kullandığı Germenlere ait arma ve sembolleri kullanıyor.

b-sig:
Almanya’da kullanımı yasak olan bu arma, Nazilerin gamalı haçtan sonra en çok kullandıkları sembol.

B-hagal:

Bu arma Nazi döneminde SS askerleri tarafından kullanıldı. Germen kültüründe yaşam ve ölümü sembolize ediyor. Günümüzde ise aşırı neonazi gruplarından ‘Vandalen’ örgütlenmesinde tercih ediliyor.

b-man
: Nazilerin propaganda sembollerinden biri. Bu Germen arması, daha çok kadın örgütlenmelerinin sembolü oldu.

b-Odal:
Bu Germen arması üçüncü imparatorluk döneminde ‘Kan ve toprak’ anlamında kullanıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!