Almanya Cumhurbaşkanı camiyi gezdi

Güncelleme Tarihi:

Almanya Cumhurbaşkanı camiyi gezdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2012 10:28

ALMANYA Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, dün Berlin’de Şehitlik Camisi’ni ziyaret etti. Gauck’a, hayat arkadaşı Daniela Schadt ve Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit eşlik etti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanını kapıda Berlin Şehitlik Camii Derneği Başkanı Ender Çetin, Berlin Din Ataşesi Hasan Hayri Yaşar ve cami dernek yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Camiyi gezen Gauck ve beraberindeki heyete imamlar Dursun Atak ve Murat Şahinarslan, bilgi verdi.

Camide Cumhurbaşkanı Gauck’a hat sanatıyla isminin yazılmış olduğu tablo hediye edildi. Dernek Başkanı Çetin, “Sayın Cumhurbaşkanım, Şehitlik Camii’ne yaptığınız bu ziyaret Almanya’da yaşayan Müslümanlara vermiş olduğunuz en büyük armağandır” dedi.

Gauck ise Almanya’da yaşayan farklı din ve etnik kökenli insanlar arasındaki farklılıkları ortaya çıkarmak yerine, birleştirici ve bütünleştirici unsurların ön plana çıkarılması gerektiğini söyledi. Daha sonra cami yönetimi ile Gauck basına kapalı toplantı yaptılar. Toplantıda, Şehitlik Derneği Başkanı Çetin’in, Gauck’a Almanya’daki yaşanan ayrımcılıklarla ilgili şikayetlerini ilettiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!