Almanya 'çığlık' çığlığa

Güncelleme Tarihi:

Almanya çığlık çığlığa
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2013 14:01

Stern muhabirinin FDP’nin başbakanadayı Brüderle’nin kendinesarkıntılık ettiğini yazması,ülkede ‘seksizm’ tartışması başlattı.Basın ve televizyon programlarıbu konuyuişlerken Brüderleve hükümet ortaklarıise sessizceseyrediyor.

Haberin Devamı

Almanya günlerdir Stern dergisi muhabiri Laura Himmelreich’ın başlattığı ‘sarkıntılık’ tartışmasına kilitlendi. Himmelreich, Stern’in son sayısında hükümetin küçük ortağı FDP’nin başbakan adayı Rainer Brüderle’yi kendisine sarkıntılık yapmakla suçlamıştı. Bu suçlamadan sonra tartışmalar o kadar büyüdü ki, mikroblog sitesi twitter’de konuyla ilgili ‘çığlık’ başlığıyla açılan hashtag’a on binlerce tweet atıldı. Birçok kadın, erkekler tarafından benzer şekilde nasıl taciz edildiklerini tweet attı. Konuyu twitter’de tartışmaya açan Anne Wizorek’i, Almanya’nın ünlü tartışma programı sunucusu Günter Jauch programına davet etti. Wizorek programda, “Bu, bardağı taşıran son damlaydı” dedi.

BRÜDERLE KONUŞMADI

67 yaşındaki deneyimli politikacı Rainer Brüderle’nin Düsseldorf’taki FDP teşkilatının yeni yıl resepsiyonunda bir açıklama yapacağı bekleniyordu. Ancak Brüderle, gazeteci ordusunun sorularını yanıtsız bıraktı ve tek kelime söylemedi. Hükümet ortakları da bu konuda bir açıklama yapmıyor. Ancak Alman kamuoyu olayın peşini bırakmıyor. Bild am Sonntag gazetesinin yaptırdığı ankete katılanların yüzde 90’ı Brüderle’nin Stern muhabirinden özür dilemesi gerektiğini düşünüyor. FDP Yönetim Kurulu Üyesi Katja Suding de, geçen yıl yaşayan olayın Brüderle’nin başbakan adayı olarak açıklanmasından sonra gündeme getirilmesini manidar bulduğunu ifade ederek, “Özüre gerek yok” şeklinde bir açıklama yaptı. Almanya Dışişleri Bakanı FDP eski Genel Başkanı Guido Westerwelle, CSU’lu Federal Milletvekili Norbert Geis ve FDP’li Wolfgang Kubick de yaptığı açıklamalarla Brüderle’ye destek verdi.

BAKIŞLARI GÖĞSÜMDEYDİ

LAURA Himmelreich, bir yıl önce Stuttgart’taki FDP’nin geleneksel ‘Üç Kral’ buluşmasında Brüderle’nin kendisine nasıl asıldığını Stern dergisinde şöyle anlatmıştı: “Bakışları göğüslerimin üzerindeydi. Bana ‘Siz Dirndl’i de (Bavyeralı kadınların geleneksel dekolteli elbisesi) çok iyi doldururdunuz’ dedi. Elime sarılıp öptü. Sonra da bana, ‘Benim dans partnerim olmanızı isterdim’ dedi. Ben de, ‘Sayın Brüderle, siz politikacısınız ben gazeteciyim’ yanıtını verdim. Bunun üzerine, ‘Siyasetçiler, gazetecilere gönlünü kaptırır’ dedi. Ben de buna karşılık, ‘Ben, burada profesyonel davranmamızın daha uygun olacağını düşünüyorum’ dedim. Sonra bana ‘Nihayetinde hepimiz insanız’ karşılığını verdi.”

Kahvaltıda buluşacaklar

FDP’nin dünkü toplantısında konuşan Rainer Brüderle, konuyla ilgili konuşmayacağını söyledi. Ancak Brüderle’nin asıl yarın ne söyleyeceği merakla bekleniyor. Çünkü çarşamba günü Brüderle’nin basınla olağan kahvaltılı toplantısı var. Bu toplantıya Brüderle’nin kendisine sarkıntılık yaptığını iddia eden Stern dergisi muhabiri Laura Himmelreich da davetli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!