Almanya Bundesliga'da dev derbi

Güncelleme Tarihi:

Almanya Bundesligada dev derbi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2012 12:13

Kıyasıya her alanda mücadele veren iki ezeli takımın Dortmund Signal İduna Park’taki mücadelesi heyecanla bekleniyor. Özellikle Schalke doğumlu Dortmund’lu İlkay Gündoğan için bu maç bir başka olacak.

Haberin Devamı

ALMANYA 1. Futbol Ligi Bundesliga’nın 8. haftasına “Revier derbis i” Borussia Dortmund-Schalke 04 maçı damga vuracak. 20 Ekim cumartesi günü saat 15.30’da başlayacak olan sezonun dev mücadelesinde Schalke ezeli rakibi, son iki yılın şampiyonu Borussia Dortmund’u deplasmanda yenmek için tüm gücünü kullanacak. Türkiye’deki Fenerbahçe-Galatasaray, İspanya’daki Real Madrid- Barcelona derbisini aratmayan Bundesliga’daki adeta birbirine düşman iki komşu kent derbisinde Dortmund, Schalke’yi ağırlayacak.

Sarılar-Mavilere karşı
Bundesliga’da “Sarılar” lakaplı sarı siyah formalı Dortmund ile mavi-beyaz renk formalı “Gök mavililer” lakaplı Schalke 04 arasındaki müthiş rekabet uzun yıllardır devam ediyor. Signal İduna Park’ta 84 bin kişinin canlı olarak izleyeceği maçın biletleri haftalar öncesi bitti. Karabors acıların biletleri 10 katın fazlasına satıyor.

Bayern, Düsseldorf deplasmanında
Bundesliga ilk 7 haftayı açık ara puan farkıyla lider kapayan Bayern Münih, Fortuna Düsseldorf deplasmanına çıkacak. Bu sezon tekrar Bundesliga’da mücadele eden Fortuna Düsseldorf, Bayern’e çelme takmak istiyor. Lig ikincisi Eintracht Frankfurt, Hannover 96 engelini aşıp zirve yarışını sürdürmek arzusunda. Haftanın açılış maçını ise Bugün Eren Derdiyoklu 1899 Hoffenheim ile Sercan Saraer ve Tayfun Pektürk’lü Greuther Fürth yapacak. Wolfsburg ise evinde Freiburg’u konuk edecek.

Polis göz açtırmayacak
BORUSSİA Dortmund ile Schalke’nin karşı karşıya geleceği mücadelede polis çok sıkı önlemler alıp göz açtırmayacak. Özellikle yanıcı maddelerin stadyuma sokulması halinde bunu yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağınnı açıklayan Alman Polisi, “Kim olay çıkartır, başkasının sağlığına zarar verirse cezalandırılacaktır. Saha içinde ve çevresindeki havai fişek kesinlikle taşımak ve atmak yasak” açıklamasını yaptı.

Serdar Taşçı hazır
Bayer Leverkusen sahasında Mainz’ı ağırlayacak. Ömer Toprak’lı Leverkusen, Yunus Mallı’lı Mainz mücadelesi heyecanla izlenecek, zevk verecek bir karşılaşma. Mehmet Ekici’li Werder Bremen’in konuğu ise Tolga Ciğerci’li Borussia Mönchengladbach. Bundesliga’da 21 Ekim Pazar günü iki maç oyananacak. Komşu kentler derbisinde Nürnberg ile Augsburg karşı karşıya gelecek. Hamburg evinde Stuttgart’la oynayacak. Sakatlık nedeniyle son maçlarda takımdaki yerini alamayan Serdar Taşçı ve Tunay Torun, Stuttgart’ta forma giyecekler. Hamburg’da ise Tolgay Arslan şans bekleyen Türk futbolcu.

1925 yılındaki ilk maç Schalke’nin
Dünyan ın en büyük derbileri arasında gösteri len ‘Revier derbisi’ diğer ismi ile ‘Ruhr derbisi’ olan iki komşu ve düşman kentin arasındaki ilk derbi 3 Mayıs 1925’te oynandı. İlk maçı Dortmund’u 4-2 yenen Schalke, son Bundesliga maçını ise ise Dortmund, Schalke deplasmanında 2-1 kazandı. Her iki ekibin toplamda oynadığı 143 mücadeleden Schalke 55 kez galip gelirken , Dortmund 51 kez sahadan sevinerek ayrıldı. 37 maç berabere kapanırken Schalke rakibine 271 gol, Dortmund ise 217 gol attı. Spor, kültür ve ekonomi alanlarında birbirleriyle kıyasıya yarışan Dortmund ve Gelsenkirchen-Schalke’nin tek ortak yönü 2. Dünya Savaşı yıllarında Nazi diktatörlüğüne başkaldırmaları. İki şehir halkı ve özellikle futbol takımlarının taraftarları birbirinden nefret eder, birbirlerinin isimlerini dahi ağızlarına almazlar. Schalke taraftarının geçtiğimiz yıllarda Dortmund’un Juventus Turin ile oynadığı UEFA Kupası finalinde İtalya ekibini desteklemeri bunun en büyük örneğidir. Borussia Dortmund’lu taraftarlarda bunun intikamını almak için Almanya-Hollanda maçında maç boyunca Schalkeli futbolculara küfür etmişlerdi.

İlkay: Benim için çok önemli maç
Borussia Dortmund’ta sakatlığı geçen İlkay Gündoğan forma giyecek. Özellikle Schalke doğumlu Dortmund’lu İlkay Gündoğan için bu maç bir başka. Aynı zamanda Almanya A Milli formasını taşıyan İlkay, “Doğduğum kentin takımı Schalke’ye karşı, Dortmund formasını birkez daha taşımanın heyecanı içindeyim. Schalke’ye karşı galip gelmek istiyoruz. Derbinin çok zorlu geçeceğini şimdiden söyleyebilirim. Kendi taraftarımızın önünde bu derbiyi onlarda kazanmak isteyecekler. Fakat biz Schalke’yi gözümüzde çok büyütmüyoruz. Bu yılda üçüncü kez ard arda şampiyon olmak için bu maçı kazanmak zorundayız. Karşılaşmadan üç puanla ayrılıp sevinen taraf biz olacağız” dedi.

Borussia Dortmundlu Götze forma giyemeyecek
Borussia Dortmund ile Schalke 04 takımları arasında oynanacak Ruhr derbisinde, sarı-siyahlı ekipte Mario Götze’nin forma giyemeyeceği bildirildi. Borussia Dortmund kulübünden yapılan açıklamada, mil- li takımdan dönen Götze’nin bacağında kas sertleşmesi olduğu ve Schalke 04’e karşı forma giyemeyeceği belirtildi. Açıklamada ayrıca, derbide Jakub Blaszczykowski’nin de oynayamayacağı, İlkay Gündoğan ve Marcel Schmelzer’in forma giyip giyemeyeceklerinin maç saatinde belli olacağı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!