Almanya bu iki maça kitlendi

Güncelleme Tarihi:

Almanya bu iki maça kitlendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2010 12:34

Almanya 1. Ligi'nde bugün çok önemli iki büyük derby maçı oynanacak. Hamburg ve Ruhr derbisinde karşılaşmalar haftaya damgasını vuracak.

Haberin Devamı

BUNDESLİGA‘da dördüncü haftası bugün oynanacak iki büyük derbi maça sahne olacak. Almanya’da gözler özellikle bugün Hamburg-St. Pauli ve Schalke-Dortmund maçlarına çevrilecek. Bu iki maç öncesi de polis ile kulüplerin taraftar sorumluları yoğun bir çalışma içersine girdi. Antrenörler, oyuncular, kulüp idarecileri olumlu mesajlar vererek ortamı yumuşatmaya çalışırken, fanatik taraftarların olay çıkarmasından korkan polis güvenlik önlemlerini en üst düzeye çıkardı.


SADECE FUTBOL MAÇI DEĞİL
Hamburg-St.Pauli maçı zengin ile yoksulluğun karşılaştırılması olarak gösterilirken, Schalke-Dortmund maçıda sağ ve solun mücedelesi olacak. Her yıl büyük maddi sorunlarla uğraşan Pauli, şehrin zengin ve büyük kulübü Hamburg karşılaşmasında ilk defa stat çevresinde atlı poliste görev yapacak. Karşılaşma için bilet alan 2 bin 100 bilet Hamburg taraftarının yanı sıra, binlerce Hamburg taraftarının da gelerek çevredeki bazı bar ve cafelerde maçı izleyecek olması gerilimi artıracağın söyelen yetkililer stat çevresinde alkol satışının yasaklandığı açıkladı. Yaklaşık bir ay önce Hamburg’lu fanatikler Feriburg maçından dönen St.Pauli taraftarlara ve takımın kalecisine Pliguett’e saldırması iki takım taraftarları arasındaki gerginliği iyice artırmıştı. Hamburg-St.Pauli arasında oynanacak karşılaşma saat 15.30 başlayacak.

Haberin Devamı

RUHR DERBİSİ BİR BAŞKA
Dortmund ile Schalke arasındaki ezeli rekabet Almanya’da günün en çok konuşulan ikinci maçı olacak. Spor otoritelirinin “Almanya’nın en önemli derbisi” gördükleri karşılaşma öncesi Schake’nin Dortmund taraftarı için ayırdığı biletlere beş Euro zam yapması gerilimin artmasına neden oldu. Dortmund antrenörü Jürgen Klopp maç öncesi verdiği demeçte “Schalke’nin pahalı transferlerinin parasını bizim cebimizden mi çıkarmak istiyor” açıklaması ile bin 600 Dortmund taraftarının biletleri geri vermesi ev sahibi takımı Schalke'nin tepkisine neden olmuştu. Lige kötü bir başlangıç yapan Schalke taraftarı bu maçtada takımlarının yenilmesi halinde kaşılaşma bitiminde olay çıkarabileceklirini düşünen polis her türlü güvenlik önlemlerinin alındığı açıkladı. Bu maç saat 15.30 başlayacak.

Haberin Devamı

Öte yandan dördüncü haftanın son maçında Leverkusen evinde Nürnberg'i ağırlayacak. Bu karşılaşmanın başlama saati 15.30.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!