Almanya Berlin'e kilitlendi

Güncelleme Tarihi:

Almanya Berline kilitlendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2006 00:00

İki günlük aradan sonra Dünya Şampiyonası heyecanı tekrar başlıyor.

Haberin Devamı




Berlin sokakları yeniden renklendi
Alman ve Arjantin taraftarları, Almanya-Arjantin çeyrek final karşılaşmasının yapılacağı Berlin'e kilitlendi. Dünden itibaren başkente akın etmeye başlayan taraftarlar, Berlin sokaklarını renklendirdiler.

Dünya Futbol Şampiyonası çeyrek final maçında bugün Arjantin'le karşılacak olan Almanya, maçın yapılacağı başkent Berlin'e kilitlendi. İki günlük aradan sonra Dünya Kupası heyecanı yine başlıyor. Berlin Olimpiyat Stadı'nda saat 17.00'de başlayacak olan karşılaşma için Almanya'da adeta bayram havasına girdi. Sokaklarda, caddelerde, özellikle şehir meydanlarında sevinç dalgaları çok önceden esmeye başladı. Her maçta olduğu gibi bu karşılaşma öncesi çılgın kutlama partileri düzenlenmeye başlandı.

Caddeler Rengarenk

Başta otomobiller olmak üzere ev ve işyerleri ise Almanya bayraklarıyla donatıldı. Yüzlerini Almanya bayrağıyla süsleyen Almanlar, ülkelerinin renklerini taşıyan formalarla dolaşmaya başladılar. Ellerinde Almanya bayrağı taşıyan gençler ise "Almanya, Almanya" tezahüratı yapıp takımlarının şampiyon olması için destek veriyorlar. Ayrıca Türk işyerlenide de Almanya bayrağı asıldığı görüldü.

Hedef Kupa

Kupaya adım adım yaklaşan Almanya'nın hedefi ise, kupanın erken finali olarak değerlendirilen çeyrek final maçında favoriler arasında gösterilen Arjantin Milli Takımı'nı geçerek yoluna devam etmek. Almanlar'ın tek hedefi Dünya Kupası'na sahip olmak ve şampiyonluk sevinci yaşamak. Bu yüzden Almanlar, spor otoriterlerinin "finali Brezilya ile Almanya'nın oynayacağı" yolundaki iddialarına katılarak Dünya Kupası'na sahip olacaklarına inanıyorlar.

İsa DEVEÇEKEN / FRANKFURT

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!