Almanya başarısını göçmenlere borçlu

Güncelleme Tarihi:

Almanya başarısını göçmenlere borçlu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2010 11:10

Alman Ekonomi Enstitüsü (IW) yayımladığı son bülteninde, Güney Afrika'da başarıdan başarıya koşan Alman milli takımının başarısında kadrosundaki göçmen oyuncuların büyük bir rolü olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın önde gelen araştırma kuruluşlarından Alman Ekonomi Enstitüsü (IW) Güney Afrika'daki FIFA Dünya Kupası'nda Almanya'yı başarıyla temsil eden kadroda yer alan göçmen oyunculardan övgüyle söz ederek, Almanya'nın başarısında göçmen oyuncuların rol oynadığını açıkladı.

Yaş ortalaması 25

Son 10 yılda milli takım kadrosunun giderek gençleştiğini anlatan uzmanlar, bunun yanı sıra takımda birçok yabancı kökenli oyuncu bulunduğuna dikkat çekti. Uzmanlar bundan 10 yıl önce takımın yaş ortalamasının 30'larda seyrederken şu anki takımda yaş ortalamasının 25 olduğunu vurguladılar. Aynı süre zarfında takımın kadrosuna birçok yabancı kökenli futbolcunun katıldığını ifade eden uzmanlar Alman milli takımının 11 yabancı kökenli futbolcu ile yüzde 48'inin göçmen gençlerden oluştuğunu belirtti.

U-21'de yetiştiler

Araştırmada varılan sonuçlar arasında takımın gençleşmesi ile daha çok yabancı kökenli futbolcunun kadroda yer bulduğu yer aldı. Bunun en belirgin örneğinin 2009 yılındaki Avrupa Şampiyonası'nda U-21 takımı ile elde edilen başarı olduğu açıklandı. Bu takımın kadrosunda yer alan Mesut Özil, Marko Marin, Sami Khedira, Denis Aogo ve Jerome Boateng ile doğrudan beş oyuncunun ana kadroya kazandırıldığını belirten uzmanlar bu genç oyuncuların gelecekte Alman milli takımının bel kemiğini oluşturacağını vurguladılar. Bu oyuncuların yanı sıra takımda yine göçmen kökenli olan Miroslav Klose, Lukas Podolski, Cacau, Mario Gomez, Pjotr Trochowski ve Serdar Taşçı gibi oyuncularla, takımda istatistiki olarak aynı yaş grubunda toplam nüfusa göre dört kat daha fazla göçmen temsil ediliyor.

Almanya'daki nüfus gelişmesi göz önüne alındığında göçmen kökenli oyuncuların takımda yer almasının kaçınılmaz olduğunu belirten uzmanlar bu oyuncuların uyum konusunda da örnek alındığına dikkat çektiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!