Almanya Atatürk kupasını AL-Dersimspor kazandı

Güncelleme Tarihi:

Almanya Atatürk kupasını AL-Dersimspor kazandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2008 09:42

Berlin Büyükelçiliği'nin geleneksel olarak bu yıl Essen kentinde düzenlediği 31. Atatürk Kupası'nı, finalde 1.FC Wiesloch Türkgücü'nü 2-0 yenen AL-Dersimspor kazandı.

Haberin Devamı

Berlin Büyükelçiği'nin bu yıl Essen'de Am Hallo Stadı'nda düzenlediği geleneksel Atatürk Kupası'nı, finalde 1.FC Wiesloch Türkgücü'nü 2-0 yenen AL-Dersimspor kazandı. İki gün süren turnuvada Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet, Essen Başkonsolosu Ahmet Akbulut, Düsseldorf Başkonsolosu Hakan Olcay, Karlsruhe Başkonsolosu Emine Bilge Keşoğlu, Köln Başkonsolosu Kemal Demirciler'in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. İlk günkü karşılaşmada Berlin'den katılan AL-Dersimspor, Forschheim'i 2-1 yenerek finale çıktı. Diğer finalist 1.FC Wiesloch ise Galatasaray Mülheim ile 2-2 berabere kalınca penaltılara geçildi. Penaltı atışları sonunda Wiesloch 5-4'lük üstünlük sağlayıp finale yükseldi.

Final maçı

Finali oynayan Berlin'de Landesliga'da mücadele eden 19 futbol takım ve yaklaşık 360 futbolcusuyla büyük başarılara imza atan AL-Dersimspor ile Wiesloch Türkgücü ilk yarıyı golsüz bitirdiler. İkinci yarıda daha atak oynayan ve oyun hakimiyetini eline geçiren AL-Dersimspor 62. dakikada Mevlüt ve 66. dakikada Lirim'in attığı golle karşılaşmayı 2-0 kazandılar. Maç sonunda AL-Dersimspor'un başkanı Battal Akdağ, ikinci başkan Hüseyin Karaduman, teknik direktör İbrahim Çeliker, takım kaptanı Niyazi Kanal, Halkla İlişkiler sorumlusu Birsel Korkmaz, Menajer Bülent Mutlu ve futbolcularla Atatürk kupasını almanın sevincini seyircilerle birlikte paylaştılar.

5 bin Euro ödül aldılar

Haberin Devamı

Maç sonunda başkonsolosların ve finale katılan takımların yöneticilerinin hazır bulunduğu kupa töreninde Büyükelçi Ahmet Acet, AL-Dersimspor'un kaptanı Niyazi'ye Atatürk kupasını verdi. Dersimspor'un coşkusunu futbolcularla birlikte paylaşan Acet, ayrıca 5 bin Euro'luk çeki de verdi. Acet, “AL-Dersimspor'u candan kutluyorum. Çok güzel bir mücadele verdiler" dedi. İkinci olan Wiesloch Türkgücü'ne kupa ve 3 bin Euro, üçüncülüğü paylaşan Galatasaray Mülheim ile Forschheim'e ise bin 500'er Euro'luk çek verildi.

AL-DERSİMSPOR: Filip, Cem, Niyazi, Ali, Lirin (Mahir), Huzili, Hasan (İnan), Abdul, Muhammed, Serkan, Mevlüt (Ekrem).

Haberin Devamı

1.FC WİESLOCH TÜRKGÜCÜ: Yalçın, Andy, Ömer, Tahsin (Hulisi), İbrahim, Hidayet, Özgür, Yusuf, Ümit (Kenan), Hakan, Özkan.

Metin ES/ ESSEN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!