Almanlar'la evlilikte ilk sıradayız

Güncelleme Tarihi:

Almanlarla evlilikte ilk sıradayız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2009 12:00

ALMANYA'DA yabancı ulustan kadın ve erkekle evlenen Almanlar'ın sayısında her geçen yıl düşüş olduğu saptanırken, Alman erkeklerin de Alman kadınların da evililik tercihlerinde Türkler ilk sırayı aldı.

Haberin Devamı

Federal İstatistik Dairesi'nin verilerine göre Almanya'da 2008 yılında Almanlar ile yabancılar arasında 41 bin 400 evlilik gerçekleşti. Bu rakamın Almanya'da 2008 yılında gerçekleşen 377 bin evliliğin yüzde 11'i oludğu da belirtildi. Ancak 2005 yılında 50 bin 500 olan farklı ulustan evliliklerin o tarihten beri sistematik olarak düştüğüne de dikkat çekildi.

Federal İstatistik Dairesi'nin verilerine göre, daha ziyade Alman erkeklerin başka uluslardan kadınlarla evlendiği de belirlendi. 2008 yılında 23 bin Alman erkeğin ve 18 bin Alman kadının başka ulustan eşle evlediği kaydedildi. Alman erkeklerin evliliklerde Türk, İtalyan, Rus ve Tayland'lı kadınlaır tercih ettiği de saptandı. Alman kadınların tercihlerinde de Türk erkekleri ilk sırada yer aldı. Sıralamada Türklerden sonra İtalyan, Amerikan ve Avusturyalı erkekler yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!