Almanlara uyum kursu

Güncelleme Tarihi:

Almanlara uyum kursu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2011 21:25

İsviçre'nin Bern kentindeki elektrik şirketi BKW, şirket içinde uyum kursları düzenleme kararı aldı. Almanya'da göçmenlerin daha iyi uyum sağlamaları için zorunlu hale gelen ancak zaman zaman tartışmalara da neden olan kursları bu sefer BKW'nin Alman çalışanları görecekler.

Haberin Devamı

2800 kişinin çalıştığı şirkette görevli 130 Alman'a e-mail gönderilerek "Almanlar İsviçre medyasında 'kibirli' olarak gösteriliyor. Bu nedenle şirketimiz içinde uyum kursları düzenleme kararı aldık" yazdığı belirtildi.

ZORUNLU DEĞİL
Berner Zeitung Gazetesi'nde yer alan habere göre karar Alman çalışanlar arasında tepkiyle karşılandı. Ancak şirket sözcüsü Antonio Sommavilla amaçlarının Alman çalışanlara İsviçrelilerin davranış şekilleri ve günlük yaşamda kullanılan deyimleri öğretmek olduğunu söylerken "Kurslar zorunlu değil. Şuana kadar bize bir şikayet ulaşmadı. Kursa katılmak isteyen Alman çalışanlar bize başvurdular. Biz Almanlar ile İsviçreliler arasındaki yanlış anlaşılmaları önlemek istiyoruz" bilgisini verdi.

YÜZDE 11'İ SEVMİYOR
Haberde, Berlin Bilim Merkezi'nden Marc Helbling'in yaptığı bir araştırmaya da yer verilirken İsviçreliler'in yüzde 11'inin Almanlar'ı sevmediği vurgulandı. 1300 İsviçreli'nin görüşünün alındığı araştırma sonucuna göre yüzde 4 İtalyanlar, yine yüzde 4 Fransızlar ve yüzde 51 ise eski Jugoslavya ülkelerinden gelen insanlara sıcak bakmıyorlar. Kendisi de İsviçreli olan Helbling, "Son dönemlerde İsviçre'deki Alman sayısında hızlı bir artış oldu. Bu gelişme Almanlar'a karşı bir hava oluşmasına neden olmuş olabilir" dedi. Verilen bilgiye göre şuan İsviçre'de 264 bin Alman vatandaşı yaşıyor. Bu da nüfusun yüzde 3,4'ü anlamına geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!