Almanlar Romanları topluma zararlı görüyor

Güncelleme Tarihi:

Almanlar Romanları topluma zararlı görüyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2014 12:43

Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi'nin yaptığı araştırma her üç Almandan birinin Roman ve Sintileri istemedikleri ve onlarla komşuluk dahi düşünemediklerini ortaya koydu.

Haberin Devamı

Bu azınlığa karşı Almanların diğer azınlıklara gösterilen sempati ve empatinin en küçüğünü dahi göstermedikleri gibi neredeyse yarısının bu insanların giyimleri, tavır ve davranışları ile atoplumda düşmanlığa sebep olduğunu düşündüklerini ortaya koydu.

Araştırmaya katılanlardan her iki Almandan biri bu insanların ülkeye girmelerine sınır getirilmesini ve bu şekilde de toplumda birlikte yaşamın engellenmemesini istedikleri belirlendi.

Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi Başkanı Christine Lüders sonucu 'dramatik' sözü ile niteleyerek siyasetin ve toplumun acil önlem alması gerektiğini vurguladı.

Romen ve Sinti Almanya Danışma Merkezi Başkanı Romani Rose de yaptığı açıklamada toplumdaki önyargılara dikkat çekerek Naziler döneminde de Romanlara karşı bir propaganda yapıldığını hatırlattı.

Kuzey Ren Vestfalye (KRV) Eyaleti Uyum Bakanı Guntram Schneider ise araştırma sonucunu 'kırmızı alarm' şeklinde değerlendirdi. Schneider bu insanların Avrupa Birliği (AB) içindeki 6 milyonluk nüfusları ile en büyük azınlık olduklarını hatırlatarak onları reddetmenin AB mantığını reddetmek anlamına geleceğini söyledi.

Schneider bu insanlarında acilen sivil toplum kuruluşu şekli ile örgütlenmeleri gerektiğini bildirerek “Çocuklar acilen okullara gönderilmeli. Ebeveynlere iş bulunmalı ve gerekiyorsa meslek edinmelerine yardımcı olunmalı.” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!