Almanlar Kına Gecesi hayran kaldı

Güncelleme Tarihi:

Almanlar Kına Gecesi hayran kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2009 15:42

Hannover yakınlarındaki Lehrte'de Almanlara Türk gelenek ve göreneklerini anlatmak amacıyla Kına Gecesi gösterisi yapıldı. Kına gecesini Lehrte Türk Veliler Birliği Halk Dansları Grubu canlandırdı.

Haberin Devamı

Almanya'nın Hannover kenti yakınlarındaki Lehrte'de Lehrte ve Çevresi Türk Veliler Birliği, Lehrte Belediyesi'nin desteğiyle, karşılıklı kültürlerarası projesi kapsamında 'Kına Gecesi' gösterisi düzenledi.
Lehrte Gençlikevi'nde düzenlenen etkinliğe 150 dolayında kişi katıldı. Gecede Türklerin dünya evine girerken yaptıkları düğün ve kına gecesi uygulamalı olarak etkinliğe katılanlara anlatıldı.

Veliler Birliği Halk Dansları Grubu tarafından müzik eşliğinde canlandırılan kına gecesi beğeni topladı. Kına gecesinde Filipinli bir dans grubu da kendi kültürlerine ait bir dans gösterisi yaptı.

Kına gecesi gösteriminde konuşan Ayfer Barlak, ilk kez düzenledikleri gecenin büyük ilgi görmesinin kendilerini memnun ettiğini söyledi. Barlak, 'Amacımız egemen topluma uyum sağlarken kendi kültürel değerlerimizi, kimliğimizi de korumaktır. Ancak gerçek entegre bu şekilde oluşur. Alman toplumunu bizim kabul etmeme gibi bir sorunu yok. Sorun, egemen toplumun bizi kendi değer yargılarımızla, dilimizle ve inançlarımızla kabul etmeme sorunudur. Biz yanımızda olan, bize değer veren Alman kişi ve kurumlarıyla bunu da aşacağımıza inanıyoruz. Bugün Türk kültüründen kısa bir örnek sunduk. Alman misafirlerimiz kına gecesi gösterisine hayran kaldı. Almanlar gerçek bir kına gecesine katılmak istediklerini söylediler' dedi.

Geceye katılan Lehrte Belediyesi Kadınlar Sorumlusu Anette Wide ise Lehrte Türk Veliler Birliği'nin yapmış olduğu çalışmaları taktir ettiklerini, kültürel alışverişin toplumlar arasında kaynaşmayı hızlandıracağını anlattı. Wide yaptığı konuşmada şunları söyledi: 'Veliler birliğinin gerek velilere yönelik, gerekse de öğrencilere yönelik yaptıkları çalışmaları olumlu buluyor ve destekliyoruz. Karşılıklı olarak kültürlerimizi daha iyi tanıdığımız zaman bazı sorunların ortadan kalkacağını düşünmekteyim. Bundan sonra daha fazla birlikte çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Kına gecesi çok etkiliyici bir gösteriydi" diye konuştu. Program düzenlenen kına gecesinin ardından halk oyunları ekibinin oyunları ve DJ Aynur'un hareketli müzikleriyle gecenin geç saatlerine kadar devam etti.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!