Almanlar enflasyonun artmasından korkuyor

Güncelleme Tarihi:

Almanlar enflasyonun artmasından korkuyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2023 11:38

Almanların yüzde 80’inden fazlasının, Rusya’nın dünya barışını tehdit ettiği ve enflasyon tedirginliği yaşadığı belirlendi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da halkın çok büyük bir bölümünün enflasyon ve savaş tedirginliği yaşadığı saptandı. Allensbach Enstitüsü tarafından yayınlanan ‘Güvenlik Raporu 2023’ başlıklı bilimsel çalışmada, Almanların yüzde 82’sinin Rusya’nın dünya barışını tehdit ettiği görüşünü paylaştığı ve savaş nedeniyle sığınmacı sayısının artacağı endişesi yaşadığı belirlendi. Çin’i tehdit olarak görenlerin oranı yüzde 60’ı bulurken, halkın yüzde 52’sinin Kuzey Kore’ye ‘en tehlikeli ülke’ gözüyle baktığı saptandı. Raporda, 2021 yılında 16 yaş üzeri Almanların sadece yüzde 32’sinin Rusya’yı, yüzde 46’sının Çin’i ve yüzde 58’inin de Kuzey Kore’yi tehdit olarak gördüğü hatırlatıldı. Aynı bilimsel çalışmada, Almanların pandemi ve Rusya’nın Ukrayna’da sürdürdüğü savaş nedeniyle artan enflasyondan tedirginlik duyduğu da kaydedildi. Halkın yüzde 80’inin fiyat artışının devam edeceği, endişe ve tedirginliğin artacağı görüşünü paylaştığı belirlendi.

Haberin Devamı

BATI VE DOĞU ALMANLAR
Öte yandan ABD, Rusya ve Çin gibi ‘süper güçlere’ Batı ve Doğu Almanlar arasında yaklaşımın farklı olduğu da ortaya çıktı. Allensbach Enstitüsü’nün araştırmasına göre, Batı Almanların yüzde 50’si ABD’ye ‘güvenilir müttefik’ gözüyle bakarken, eski Doğu Almanya sınırları içinde oluşturulan yeni eyaletlerde bu oran yüzde 26’da kaldı. Batı Almanların yüzde 84’ü Rusya’yı dünya barışı için tehdit ve tehlike olarak görürken, Doğu Almanlar arasında bu oranın yüzde 72 olduğu kaydedildi. Ülkenin batısında yaşayanların yüzde 48’i bir NATO ülkesine saldırı yaşanması halinde Alman askerlerin görev almasına destek verirken, bu oran doğuda yaşayanlarda yüzde 30’da kaldı.

BAKMADAN GEÇME!