Almanlar bu görüntüye alışacak

Güncelleme Tarihi:

Almanlar bu görüntüye alışacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2014 11:11

Mavi ışıklı otomobil ile bilinen Alman polisi bundan böyle bisiklete binerek araç değiştirecek.

Haberin Devamı

Almanya'nın birçok şehrinde polisler mavi ışıklı otomobiller yerine bisiklete biniyor. Sokakta siyah-mavi renkli tişört, kısa pantolon, eldiven ve kasktan oluşan üniforma giyen polise rastlayan vatandaşlar neye uğradıklarını şaşırıyor.

GÜNDE 30 KİLOMETRE
Köln, Düsseldorf, Hamburg, Leipzig ve Münster şehirlerinde vatandaşlar bisikletli polislere sık sık rastlarken, Berlinliler bu yılın Temmuz ayından itibaren pedal çeviren Berlin polisi ile daha yeni karşılaşıyor. Bisikletli polis ekibin başı olan Sascha Ziegler, "uyardığımız kişiler tarafından bile olumlu tepkiler alıyoruz" diye konuştu.

Otomobillerin giremediği alanlara kolayca ulaşan ve günde 30 kilometre yol kateden bisikletçi polislerin üç yıl daha bu şekilde görev yapacağı kaydedildi.

KULLANIM ARTIYOR
Alman Bisiklet Kulübü (ADFC) sözcüsü "bisiklet sürücüleri iki teker üzerinde daha kolay takip edilebilir" diyerek bisikletli polis projesini değerlendirdi.

Haberin Devamı

Bunun yanı sıra ülke çapındaki bisiklet kullanımının son yıllarda artış gösterdiği, ancak kaza oranının da yükseldiği belirtildi. Alman İstatistik Kurumu'nun verilerine göre 2013 yılında 71 bin 400 bisiklet sürücüsü yaralandı, 354 bisikletçi ise trafik kazasına kurban gitti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!