Almanca imam okulu açıldı

Güncelleme Tarihi:

Almanca imam okulu açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2009 11:49

Berlin’de ilk Almanca eğitim veren "İmam Okulu" düzenlenen açık kapı gününde semt sakinlerine ve medyaya tanıtıldı. Buhara Enstitü Derneği Başkanı Yaşar Erkan, entegrasyonu destekleyici modern ruhlu, Almanca bilen genç imamlar yetiştirmek istediklerini belirtti.

Haberin Devamı

Berlin’in eski doğu Almanya’daki Lichtenberg İlçesi’nde bulunan Kültür Evi’nde Almanca eğitim veren imam okulu açıldı. Buhara Enstitüsü Derneği’nin bağışlarla finanse ettiği imam okulunu semt sakinlerine ve medyaya tanıtmak için "Açık Kapı Günü" düzenledi. İmam okulunu kuran Buhara Enstitüsü Derneği Başkanı Yaşar Erkan, okulda entegrasyonu destekleyici modern ruhlu, Almanca bilen ve İslam’ı tam anlamıyla öğrenen genç imamların yetiştirileceğini belirtip, “Entegrasyona katkı sağlamak amacıyla dersler Almanca yapılıyor.

Ek ders olarak din, Kur’an-ı Kerim, Arapça ve Türkçe dersler ile sosyal bilgiler dersi verilecek. Okul açmadan önce yaptığımız araştırmada imam olmak isteyen gençlerin sayısının çok fazla olduğunu ve böyle bir ihtiyacın bulunduğunu tespit ettik" dedi.

29 öğrenci var


Erkan, "Okulumuz dostluk, diyayalog ve entegrasyonun yuvası olacak. Okulun resmi kabul edilmesi için müracaat ettik. 800 metrekarelik üç kattan oluşan toplam 2 bin 300 metrekara büyüklüğündeki okulumuzda diyanetin Türkiye’deki ilahiyet fakültelerinde sunduğu kitaplar ve müfredat uygulanacak. Şu anda 29 öğrenci hazırlık aşamasında önümüzdeki nisandan itibaren de esas derslere geçilecek. İlköğretimi bitiren öğrencilerin alındığı okulda geleceğin ilahiyatçılarını yetiştireceğiz” diye konuştu.

Altı yıllık eğitim

Bundan iki yıl önce Müslüman olan Bayernli Siyesal Bilgiler Fakültesi mezunu 37 yaşındaki okul müdürü Alexander Weiger, okulun resmi kabul edilmesini beklediklerini, ilk aşamada imam olarak eğitim almak isteyen gençler için iki sınıfta 16’şar kişiye ders vereceklerini ifade etti. Eğitim süresinin 6 yıl olduğu ve her yıl için derslere katılanlardan kişi başına 4 bin Euro alındığını, okulu başarıyla bitirenlerin Berlin ve Almanya’nın diğer kentlerindeki cami derneklerine giderek görev yapabilecekleri kaydetti.

Projeden etkilendim


Lichtenberg İlçe Belediye Başkanı (Sol Parti) Christine Emmrich, imam okulu projesinden çok etkilendiğini belirtip, bu tür fikrilere ılımlı baktıklarını söyledi. Açık kapı gününe birçok semt sakinlerinin katılmasının sevindirici olduğunu kaydeden Beledile Başkanı Emmrich, semt sakinlerinin okulu ve projeyi merak edip bilgi sahibi olmak istemelirinin sevindirici olduğunu kaydedip, aşırı sağcıların bu okula karşı başlattıkları kampanyanın hiçbir şekilde ilgi görmemesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Diyalog seminerleri


Okulun 2. Katında bulunan 650 metre kare büyüklüğündeki dev ve şık salonda İslam’ı Almanlara tanıtmak içn çeşitli seminer ve kültürel etkinlikler düzenlenecek. Okula giremek isteyen gençlerden Kuran’ı okumasını bilmesi ve İslam’la ilgili ön bilgisnin olması ve ilköğretimi bitirmiş olması isteniyor. Şu anda okulda biri Berlin’den ve biri de Hollanda’dan olmak üzere Almanya’nın diğer kentlerinden 29 öğrenc bulunurken 11 gencin de sırada beklediği belirtildi. Okul kapisitesinin 68 olduğu, ve gençler İslam’ı öğrenmelerinin yanısıra spor ve değişik sosyal etkinlik yapabilmesi için iki dönümlük okul bahçenin de tahsis ediliyor.












Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!