Almanca bilmeyen konsolos istemiyoruz'

Güncelleme Tarihi:

Almanca bilmeyen konsolos istemiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2007 08:32

Kenan Kolat başkanlığında TGD heyeti Ankara'da yaptığı görüşmelerde Almanya'da çıkan Göç Yasası'ndaki rahatsızlıkları anlatırken, Dışişleri Bakanlığı'ndan da Almanca bilmeyen diplomatların ülkeye gönderilmemesini istedi.

Haberin Devamı

ALMANYA Türk Toplumu TGD, Almanca bilmeyen diplomatların Almanya'ya gönderilmemesini talep etti. Genel Başkan Kenan Kolat, Başkan Yardımcıları Sabriye Subcun ve Alişan Genç'den oluşan üç kişilik TGD heyeti dün Ankara'da Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşler Dairesi Müdürü Büyükelçi Kemal Gür, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Zafer Üskül ile biraraya geldi.

Göç Yasası'nı anlattı

Almanya'da çıkan yeni Göç Yasası'nın içerdiği ayrımcılığı anlatmak, bu konuda yapılacaklar konusunda fikir alış verişinde bulunmak ve Almanya'daki Türklere daha iyi konsolosluk hizmetinin verilmesini görüşmek üzere dün bir dizi görüşmelere başlayan TGD heyeti, öğleden önce Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Dairesi Müdürü Bütyükelçi Kemal Gür ile görüştü. TGD Genel Başkanı Kenan Kolat, yasada yer alan ayrımcılığı ve yasaya yönelik eleştirilerini Büyükelçi Gür'e anlattı. Kolat, yasanın iptali için başta Birleşmiş Milletler olma üzere Avrupa Birliğin'e, Avrupa konseyine ve AGİT'e başvuracaklarını söyledi.

Almanya'daki Türkler

Görüşmede Kolat ayrıca Büyükelçi Gür'e 'Almanya'da görev yapacak başkonosoloslar ve konsoloslar da olmak üzere tüm diplomatların Almanca bilmesini istiyoruz. Almanca bilmeyen yetkiliyi Almanya'ya göndermeyin. Ayrıca diplomatik temsilciliklerde Almanya'da doğmuş ve büyümüş Türkleri görevlendirin. Bunlar bizim sorunlarımızı daha iyi anlayıp, çözüm yolu bulurlar' dedi. TGD heyeti dün ayrıca Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz ile öğle yemeğinde buluştu. Yemekte, Kolat göç yasasındaki eleştirilerini büyükelçiye iletirken, büyükelçi de Kolat'tan Türkiye'den Almanya'ya göç edeceklerin uyumunun sağlanmasından yardım talebinde bulundu. Kolat, Büyükelçi Cuntz'a başta göç yasası olmak üzere Almanya'daki son gelişmeler nedeniyle Türklerin ülkeye olan sempatilerinin azaldığı uyarısında bulundu.

Bugün bakanla

Kenan Kolat Başkanlığındaki TGD heyeti bugün ise Yurt Dışında Yaşayan Türklerden Sorumlu Devlet Bakanı Sait Yazıcı ile biraraya gelecek. Heyet öğleden sonra ise aile birleşimi yoluyla Almanya'ya geleceklerin Almanca dil seviyesinin tespitini yapmakla görevli Goethe Enstitüsü Müdürü Günter Neuhaus ile görüşecek. TGD heyeti, yarın ise Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mualla Selçuk ve Goethe Enstitüsü Müdürü Sabine Hagemann- ünlüsoy ile görüşecek ve üç günlük temaslarını tamamlacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!