Alman yazar kınandı

Güncelleme Tarihi:

Alman yazar kınandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2007 14:01

Yazar Ralph Giordano'nun, İslamiyet, Kuran ve Türkler ile ilgili aşağılayıcı açıklamaları kınandı.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Köln kentinde yaşayan Musevi yazar Ralph Giordano'nun (84) İslamiyet ve Kuran ile ilgili sözlerine Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin (DİTİB) önünde toplanan bir grup Türk genci tepki gösterdi. Ellerinde, 'Sayın Giordano, bizi düşünüyor musunuz?" yazılı bir pankart taşıyan gençler, 'Bu şehrin bir parçası olan bizleri tanımadan fildişi kulenden yargılama" dediler.

Am Montessori Lisesi 13. sınıf öğrencisi İlgin Kılıç (20) Musevi asıllı Alman yazar için, 'Aklınca bizi küçük düşürmeye çalışıyor. Biz burada doğduk ve burada yaşıyoruz. Almanya'daki herkesle eşit haklara sahibiz' dedi.
Soner Taşkın 'Giordano, Türk ve Müslüman gençler olarak bizi üzdü. Kendisini Müslümanlarla ilgili aydınlatmak için görüşmeye davet ettik, ama kabul etmedi. Bizler burada doğmuş, büyümüş ve Alman toplumuna uyum sağlamış kişileriz. Hangi din ve ırktan olursa olsun herkesle barış içindeyiz.'

KENDİSİNİ KINIYORUZ

Yazar Ralph Giordano'nun yapmış olduğu açıklamalar karşısında şok olduklarını belirten DİTİB Genel Müdürü Mehmet Yıldırım da, şunları söyledi:

"Kendisini kınıyoruz. İslamla, uyumla ve Türklerle ilgili dile getirdiği konular önyargılı ve kendisine yakıştıramadığımız şeyler. Bizi tanıması ve önyargılarının yıkılması için kendisini buraya davet ettik. Ama bunu bile kabul etmedi. Bugüne kadar tüm dinlere saygı ve sevgiyle yaklaştık. Biz Müslüman Türkler olarak bu ülkenin kalkınmasına, huzuruna, refahına her zaman katkı sunduk. Elbette mensup olduğumuz bir din var. Kültürel değerlerimiz var. Bunları yaşamak ve yaşatmak en doğal hakkımız. Bu en temel insan haklarındandır. Cami yapmamız da din özgürlüğünün bir parçasıdır. Bir takım yanlış beyanlarla toplumu yanıltmak bir bilim adamına, özellikle bir yazara yakışmıyor. En büyük şeylerden biri erdemliliktir. Erdemlilik ise, doğruyu arayıp bulmak ve hakkı teslim etmektir."

GİORDANO NELER SÖYLEMİŞTİ?

Köln'ün Ehrenfeld semtinde yapılması planlanan DİTİB Merkez Camisi projesine sık sık karşı çıkan Musevi yazar Ralph Giordano, son olarak DİTİB'in İslam ve cami inşaatı konusunda kendisiyle görüşme teklifini geri çevirdi. Konuyla ilgili DİTİB'e bir mektup gönderen yazar, Kuran'ın anayasa ile bağdaşmadığını iddia etti.

Cami konusunda 'Sorun cami değil İslam'dır' diyerek eleştirisel bir yaklaşım sergileyen Giordino DİTİB'e gönderdiği mektupta şu ifadeleri kullandı: 'Kuran korku verici bir kitaptır. İçerisinde inançsızların, özellikle de Musevilerin öldürülmesi için birçok satırlar yer almaktadır.' Yazar DİTİB'in görüşme talebini, kabul etmemesinin nedenini de 'Bilinen konularda konuşmanın bir anlamı yoktur. DİTİB'in görüşü ortada. Auschwitz'i inkar edenlerle nasıl masaya oturmazsam, 1915-16 yıllarında Ermeni soykırımını inkar eden kişilerle bir masaya oturmanın bir anlamı yok' diye açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!