Alman vatandaşlığı teşvik edilmeli

Güncelleme Tarihi:

Alman vatandaşlığı teşvik edilmeli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2010 16:36

MÜNİH'te faaliyetlerini sürdüren Türkiye Halk Derneği, 'Göçmenlerin politik yaşama katılım hakkı' konulu bir toplantı düzenledi.

Haberin Devamı

Toplantıda konuşan Halk Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ahmet İyidirli, "Eğer toplumda eşit hak ve özgürlüklere sahip olmak istiyorsak, gençlerimizin Alman vatandaşlığına geçmeleri teşvik edilmeli ve böylelikle Alman politikasında etkin konumlara gelmeleri sağlanmalı. Böylelikle gelecekte gençlerimiz Alman siyasetinde önemli noktalarda kilit rol üstlenebilirler. 20 yıl sonra Almanya'yı ayakta tutan kesimin önemli bir bölümünü göçmen kökenliler oluşturacak" dedi.


Hepsi bizi bağlıyor
Ahmet İyidirli, "Kimse 'federal ya da eyalet bazında alınan kararlar beni ilgilendirmiyor' diyemez. Hepsi bizi bağlıyor. Çünkü, bu toplumda yaşıyoruz. Ama, bu tür kararların alınması sırasında neden göçmen kökenli üyeler olmasın? Bunun için kendi örgütlerimize sahip çıkmayı ihmal etmeyip Alman örgütlerinde de aktif roller üstlenilmeli" dedi. Toplantıda Bayvera Eyaleti'nin yabancılar politikası konusundaki görüşlerini aktaran Münih Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Cumali Naz ise yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "Münih ve çevresinde yaşayan 450 bin göçmenin 150 bini Alman vatandaşı. Ancak, Bavyera parlamentosunda bir göçmen kökenli üye yok. Bu bir ayıptır. Bavyera'da göçmenlerin siyasi yaşama dahil edilmesi konusunda bir türlü o cesur adım atılamadı"dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!