Alman TV'si Türkleri keşfetti

Güncelleme Tarihi:

Alman TVsi Türkleri keşfetti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2012 12:17

ALMANYA’da yayınlanan haftalık Der Spiegel Dergisi, son sayısında Almanya’da televizyon kanallarını fetheden göçmen kökenlileri mercek altına aldı.

Haberin Devamı

Der Spiegel, RTL kanalında kendine ait TV şovuyla büyük beğeni toplayan Türk kökenli komedyen Bülent Ceylan’ı ‘Ülkenin en başarılı komedyeni’ olarak tanımladı.

Alman anne ve bir Türk babanın oğlu olan 36 yaşındaki Ceylan’ın Alman Komedi Ödülü’nün de sahibi olduğunu yazan dergi, Mario Barth’ın ardından bir stadyumda gösteri yapan ikinci Alman komedyen olma niyetinde olduğunu duyurdu.

2 Haziran’da Frankfurt’ta Commerzbank Arena’da 40 bin kişinin izleyeceği bir şova hazırlanan Bülent Ceylan’ın, aynı zamanda uyum konusunda Yeşiller Eş Başkanı cem Özdemir ve Aşağı Saksonya Aile Bakanı Aygül Özkan gibi Almanya’daki üç milyon Türk’e örnek olduğuna vurgu yaptı.

Yanar öncülük etti
Dergi ayrıca televizyonlarda ana haber bültenlerinin de Yunan ve Suriye kökenliler tarafından sunulduğunu, dizilerde de göçmenlerin rol aldığını bildirdi. Dergi, daha önceki yıllarda Türk oyuncuların bu denli TV’lerde görülmediğini de belirterek, gününüzde Türk kökenlilerin artış gösterdiğini, komedyen Kaya Yanar’ın öncü rolü üstlendiğini kaydetti.

Spiegel, bugün melez oyuncuların müzik programlarını başarıyla sunduğuna da işaret etti. Komedi dışında ciddi bilimsel yayınların da göçmenlere emanet edildiğini belirten yazı, Galileo’nun başarılı sunucusu Aiman Abdallah’ın Mısır asıllı, taff’ın sunucusu Ganalı Daniel Aminati, Ranga Yogeshwar’ın ise Hint kökenli olduğunu duyurdu.

ZDF’in haber sunucusu Dünya Hayali’in Irak, Hülya Özkan’ın ise Türk kökenli olduğunu yazdı. Tatort dizisinde başrol oynayan Türk kökenli oyuncu Mehmet Kurtuluş’un rol gereği öldürüldüğünü de yazan dergi, milyonlarca izleyicinin bu ölüm karşısında göz yaşlarına boğulduğunu hatırlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!