Alman Savunma Bakanı Irak ziyaretini iptal etti

Güncelleme Tarihi:

Alman Savunma Bakanı Irak ziyaretini iptal etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2023 15:38

Bağdat’taki İsveç Büyükelçiliği’ne dönük protestolar yüzünden güvenlik gerekçesiyle Alman Bakan Boris Pistorius’un ziyaretini iptal ettiği açıklandı.

Haberin Devamı

FEDERAL Savunma Bakanı Boris Pistorius Irak’a yapmayı planladığı ziyareti iptal etti. İsveç’in başkenti Stockholm’de Irak kökenli birinin İslam aleminin kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim’i yakmasına izin verilmesi üzerine başkent Bağdat’taki İsveç Büyükelçiliği’ne saldırıları gerekçe göstererek Federal Kriminal Dairesi’nin (BKA) tavsiyesi nedeniyle Bakan Pistorius ve beraberindeki heyetin pazartesi başlayacak Irak ziyaretini iptal ettiği açıklandı. BKA’nın son protesto eylemleri ve İsveç Büyükelçiliği’ni kundaklama girişimi nedeniyle Alman Bakan ve beraberindeki heyetin Bağdat’taki seyahatleri sırasında tehlike yaşanabileceğine dikkat çekmesi üzerine ziyaretin iptal edildiği belirtildi.

ZİYARET EN KISA ZAMANDA GERÇEKLEŞECEK
Şayet iptal edilmeseydi Bakan Pistorius’un pazartesi günü terör örgütü Irak Şam İslam Devleti’ne (DEAŞ) karşı mücadele için oluşturulan NATO birliğinde görev alan Alman askerleri ziyaret edeceği ve Irak Savunma Bakanı ile bir görüşme yapacağı da açıklandı. Alman askerlerin görev süresinin uzatılması kararının sonbaharda verileceği hatırlatılırken, Federal Savunma Bakanlığı’nın bir sözcüsü “İptal edilen ziyaret en kısa zamanda gerçekleşecek” açıklamasında bulundu.

BAKMADAN GEÇME!