Alman ordusuyla ilgili korkutan rapor! Binlerce silah ve patlayıcı...

Güncelleme Tarihi:

Alman ordusuyla ilgili korkutan rapor Binlerce silah ve patlayıcı...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2020 10:54

Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp Karrenbauer’in, uzun süredir aşırı sağ vakalarla sarsılan Özel Kuvvetler Birliği (KSK) hakkında hazırladığı rapor tüyler ürpertici. Binlerce silahın kayıp olduğunu açıklayan Karrenbauer, vakaların görüldüğü bölükleri lağvetmei planlıyor.

Haberin Devamı

BAKAN Karrenbauer’in parlamentoya sunduğu raporda, KSK içinde ‘korkunç bir disiplin eksikliği’nin yanı sıra cephanelik ve patlayıcı maddelerin kullanımında sorunlar olduğu vurgulandı. Mayıs ayında başlayan araştırma sonucunda KSK’nın cephaneliğinde 48 bin silah, 62 kilo patlayıcı ve 37 bin kurşunun akıbetinin bilinmediği kaydedildi. Bu yılın mayıs ayında Saksonya Eyaleti’ndeki Collm’de bir KSK komandosunun arsasında binlerce kurşun, silahlar, silah parçaları, susturucu ve nazi ideolojisi içeren malzemeler bulunmuştu. Tutuklanan Philipp Sch. adlı 45 yaşındaki komando, silahları nasıl temin ettiği konusunda ise bugüne kadar hiçbir bilgi vermedi. Philipp Sch.’nin 2017 yılında ortaya çıkan, KSK komandolarının Hitler selamı durup nazi marşları okuduğu özel eğlenceye de katıldığı belirlenmişti.

Alman ordusuyla ilgili korkutan rapor Binlerce silah ve patlayıcı...
DEMİR SÜPÜRGEYLE SÜPÜRECEK
KSK içindeki aşırı sağ oluşumu ‘demir süpürgeyle’ süpüreceğini vurgulayan Savunma Bakanı Kramp Karrenbauer’in Federal Meclis’e sunduğu raporda, “KSK’nın bazı bölümlerinin son yıllarda başına buyruk olduğu, bunun sonucunda da aşırı eğilimlerin geliştiği, KSK’nın bu haliyle kalamayacağı ve içeriden yenilenmesi gerektiği” belirtildi. Kramp Karrenbauer, yurt dışında askeri operasyonlara da katılan bu birliğin eğitim ve yabancı ülkelerde operasyonlara katılımını ekim ayına kadar durdurdu. Birliğin yeniden yapılanması için ekim ayına kadar süre veren Bakan Kramp Karrenbauer, birinci bölüğü kısmen, aşırı sağ vakaların ortaya çıktığı ikinci bölüğü ise tamamen lağvetmeyi planlıyor. Önceki gün de Alman ordusunda bir yedek astsubayın bilgisayarında üst düzeydeki Alman politikacıların isim ve adreslerinin bulunduğu 17 kişilik bir liste bulunmuştu.
Alman ordusuyla ilgili korkutan rapor Binlerce silah ve patlayıcı...

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!