Alman Meclisi NSU’yu görüştü

Güncelleme Tarihi:

Alman Meclisi NSU’yu görüştü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2014 10:39

Almanya’da neonazi terör çetesi NSU’nun ortaya çıkışının üçüncü yılı dolayısıyla Meclis’te oturum düzenlendi. Muhalefet olayın karanlık yanlarının halen aydınlanmadığın

Haberin Devamı

MECLİS’teki oturumda konuşan İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, NSU terör örgütünün erken ortaya çıkarılamamışolmasını devletin ve toplumun bir iflası olarak niteledi. de Maiziere, seri cinayetlere kurban giden Enver Şimşek’in kızının, “Yıllarca vicdan rahatlığıyla yaşayamadık” sözünün halen kulağından çıkmadığını söyledi. Münih’te yürüyen davanın başlangıçta sorunlu başladığını hatırlatan de Maiziere, ancak başarılı yürüdüğünü vurguladı. Cinayetlerin arkasında NSU’nun olduğu ortaya çıkmasından sonra aşırı sağla mücadelenin değiştiğini belirtti. Aşırı uçlara karşı güvenlik güçlerinin ortak çalışmasını sağlayan bir savunma merkezi kurduklarına işaret eden Bakan de Maiziere, iyi yolda olduklarını söyledi.

MUHALEFET ELEŞTİRDİ

Ana muhalefet Sol Parti adına konuşan Petra Pau, hükümeti eleştirdi. Cinayetleri aydınlatma çalışmasının tıkandığını savunan Pau, “Brandenburg eyaleti eski bir muhbiri ifade vermeye mahkemeye göndermedi. Corelli kod adlı muhbirin ilkbaharda ani ölümü halen aydınlık kazanmadı. Güvenlik birimleri NSU ile ilgili CD’leri ya görmezden geldi veya NSU hakkında ortaya çıkmadan önce çok şey biliyordu. Sorular azalmadı çoğaldı” dedi.

Haberin Devamı

Yeşillerli İrene Michalic, “Başbakan Merkel, kayıtsız şartsız aydınlatma sözü verdi. Bu sözü yerine getirin” diye konuştu. Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir, NSU’nun geç ortaya çıkmasında hatası olan güvenlik yetkililerinin halen hesap vermediğini eleştirdi. “NSU’yu bir çete diye adlandırmaya son verin, bu bir örgütlü ağ. O zaman dışarda halen katiller dolaşıyor. Üç elebaşından birinin Münih’te mahkum olmasıyla olay bitecek demek bir masal tezi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!