ALMAN KIZI KURTARDI IRKÇILARIN HEDEFİ OLDU

Güncelleme Tarihi:

ALMAN KIZI KURTARDI IRKÇILARIN HEDEFİ OLDU
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2007 15:28

Almanya'da dövülen bir kızın yardımına koşan 23 yaşındaki Metin Aras, hem hastanelik edildi, hem de hakkında adam yaralama iddiasıyla dava açıldı.

Haberin Devamı

ALMANYA'da Uelzen kentine bağlı Ebstorf kasabasında Metin Aras (23), yaklaşık iki yıl önce şenlikte bir grup Alman genci tarafından feci şekilde dövülen Katja isimli kızı kurtardı ama teşekkür beklerken hakkında açılan dava iki yıldır sürüyor.

Aras ailesinin verdiği bilgiye göre "2005 yılında kasabada yapılan atıcılık şenliğine Köln'den gelen ve aralarında Katja isimli kızında bulunduğu karnaval dans ekibi gösteri yaptı. Gösteri sonrası çıkan tartışmada kasabanın gençleri Katja ve iki kızı feci şekilde dövmeye başladı.

Kimse müdahale etmediği olayı gören Metin Aras araya girerek Katja'yı kurtardı ama kendisi ve yardımcı olmaya gelen bir arkadaşı feci şekilde dövüldü. Metin Aras, baygın şekilde hastaneye kaldırıldı. Metin Aras iki Almandan şikayetçi oldu. Aynı zamanda iki Alman genci de kendisinden şikayetçi oldu. Olaydan bir gün sonra Metin'i döven Alman gençleri bu kez Ebstorf Belediye Meclisi Encümen azası olan babası Tekin Aras ve Metin Aras'a ağır hakaret ederek, tehdit ettiler. Daha sonra Tekin Aras'ın işlettiği döner büfesine gelen burada tekrar hakaret ve tehdit yağdıran gençler, Tekin Aras'a saldırdı. Aras kendi bir tahtaya korumak istedi. Aras ile gençler arasında çıkan kavgada iki tarafta yaralandı ve iki taraf birbirinden tekrar şikayetçi oldu.

Metin Aras'ın açtığı dava, olayla çok sayıda şahit bulunmasına rağmen delil yetersizliği gerekçesiyle düştü. Buna karşı iki Alman'ın açtıkları davada Metin Aras sekiz ay hapis istemiyle yargılanıyor.

Kurtardığı Alman kızı Katja "Beni kurtarmak için medeni cesaret gösterek kendi hayatınızı hiçe saydığınız için size minnettarım. Onlarca kişi oradaydı, bir tek siz ve arkadaşınız yardıma koştu. Daha sonra sizin de ağır yaralandığınızı üzülerek öğrendim. Yaptığınızı asla unutmayacağım' şeklinde yazdığı mektup da mahkeme tarafından dikkate alınmadı.

Can ve mal güvenliğimiz kalmadı

Baba Tekin Aras, "Ebstorf küçük bir yer. Oğlumu dövenler ve onların aileleri nerede karşımıza çıksalar 'pis Türkler, siz Ebstorf'u canlı terk etmeyeceksiniz' diye ölümle tehdit ediliyorlar. Son olarak iki hafta önce belediye encümen azası sıfatımda davet edildiğim bir şenlikte eşim Manuela ile piste dans ederken Dennis H. ve arkadaşları etrafımızı sardılar. Ağır ırkçı hakaret ve küfürde bulundular. Hatta pantolonunu açıp cinsel organını çıkardı. Herkes bunu gördü. Salondaki güvenlik görevlilerine şikayet ettim. Dennis S.'yi dışarı attılar. Ama az sonra babası, amcası, arkadaşları salonda yanıma gelip 'pis domuz Türkler hepinizi mahvedeceğiz' dedi.

Terk etmeyi düşünüyoruz

Baba Aras, "Yanımdaki medeni cesareti olan Alman dostlar ve tanımadığım bir Alman kız şahitlik yaptılar. Polise gidip, ırkçı hakarete uğradığımı ve ölümle tehdit edildiğimi belirterek dava açtım. Bu daha yeni oldu. Üç kez büfemin camlarını kırıldı, üzerine boya atıldı. Hiç bir huzurumuz kalmadı. Her an bir şey olur diye endişe içindeyiz. Ne can ne de mal güvenliğimiz var. Irkçılıkla karşı karşıyayız. Uyum dedik, siyasete girdik kendimizi bu topluma ait gördük ama onlar bize hala yabancı gözüyle bakıyorlar. "Pis Türkler" hakareti çok ağrıma gitti. Burayı terk etmeyi düşünüyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!