Alman gazetecilerin İstanbul ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Alman gazetecilerin İstanbul ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2008 21:46

Almanya'nın önde gelen medya kuruluşlarının temsilcileri, yapımcılar ve editörler İstanbul'da bir araya geliyor.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, '2008 Frankfurt Kitap Fuarı Onur Konuğu Türkiye" etkinliği kapsamında, yarın ve 7 Haziran’da Alman medyasını 2008 Frankfurt Kitap Fuarı Onur Konuğu Türkiye Ulusal Yürütme Komitesi üyeleriyle ve önde gelen kültür insanları ile buluşturacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan edinilen bilgiye göre, '2008 Frankfurt Kitap Fuarı Onur Konuğu Türkiye" kapsamında çok sayıda uluslararası kültür, sanat ve edebiyat etkinliği gerçekleştiren Bakanlık, bu kez de Alman medyasını konuk ederek, dikkati Türkiye’ye çekecek.

'Onur Konuğu Türkiye" sunumu kapsamında, Türk kültürünün detaylarıyla Alman kültür gazetecilerine tanıtılması amacıyla düzenlenecek etkinlikte, paneller, kültür turu ve özel çekim ve röportajlar yer alacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 'Onur Konuğu Türkiye" sunumunun tanıtım ve halkla ilişkiler ayağı bakımından önemine dikkat çekilen 'Alman Kültür Gazetecileri İstanbul Buluşması", İstanbul’da Kalyon Otel’de gerçekleştirilecek.

Açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın yapacağı etkinlikte, ilgililerin 'Onur Konuğu Türkiye" programı ve kültür ve yayıncılığı hakkında bilgi sahibi olmaları hedeflenirken, panel ve açık tartışma bölümlerinde de Alman medya mensuplarının Ulusal Yürütme Komitesi üyeleri, yazarlar ve yayıncılarla bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmaları sağlanacak.

Programın dikkat çekici etkinlikleri arasında yer alan kültür turunda, İstanbul’un tarihi ve kültürel açıdan büyük değer taşıyan mekanlarında Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Sultanahmet, Dikilitaş ve daha birçok yerde özel çekim ve röportajlar yapılacak.

Türk Kültürünün Evrensel Yolculuğu Gecesi’nde de yazar Elif Şafak konuklarla okuma etkinliği yapacak, Akademi Klarinet Ensemble ise bir dinleti gerçekleştirecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!