Alman Dans Ödülü Gözde Özgür’ün

Güncelleme Tarihi:

Alman Dans Ödülü Gözde Özgür’ün
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2012 11:58

Almanya’da Dans Sanatını Destekleme Derneği’nin düzenlediği Alman Dans Ödülü Gelecek2012, bu yıl Türk balerin Gözde Özgür’ün oldu. Alman seyirciler tarafından dakikalarcaayakta alkışlanan Özgür, 2011’de de Bavyera Sanatı Destekleme Ödülü’nü almıştı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da Bavyera Devlet Balesi’nde bale yapan Türk kızı Gözde Özgür, Almanya’da Dans Sanatını Destekleme Derneği’nin her yıl verdiği Alman Dans Ödülü Gelecek 2012’yi, Essen kentinde bulunan Aalto Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen gala ile aldı. Bu yıl 30’uncusu verilen ödülü Özgür’e Alman Dans Eğitimi Federasyonu Başkanı Ulrich Roehm takdim etti.

Ayakta alkışlandı

Ödülünü alırken salonu dolduran Alman seyirciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlanan Gözde Özgür, bu ödülü almaktan dolayı çok mutlu ve gururlu olduğunu söyledi. Ankara’da doğan Gözde Özgür, 15 yaşına kadar Ankara Konservatuvarı’nda bale eğitimi aldıktan sonra Zürih Dans Akademisi’nde 2008 yılında yüksek bale eğitimini bitirdi.

Üstün başarı gösterdi

2009 yılında Bavyera Devlet Balesi’ne giren Gözde Özgür’e Bavyera Devlet Balesi’ni yöneten ünlü koreograf Mats Ek tarafından 18 yaşında ‘Giselle’ oyunun baş rolü verildi. Gözde Özgür, Giselle’de gösterdiği üstün başarıdan dolayı Kasım 2011’de Bavyera Sanatı Destekleme Ödülü’ne de layık görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!