Alman bankaları DAVA’ya hesap açmıyor!

Güncelleme Tarihi:

Alman bankaları DAVA’ya hesap açmıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2024 17:47

DAVA’nın Avrupa Parlamentosu seçimleri lider adayı avukat Fatih Zingal, “Bu ne komik bir demokrasi anlayışı” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

ALMANYA’da yaklaşık 3 ay önce kurulan DAVA kısa adıyla tanınan Çeşitlilik ve Uyanış için Demokratik İttifak’a Alman bankların hesap açmaya yanaşmadıkları açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Başkanlığı’nı yaptığı Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AK Parti) yakın olduğu ileri sürülen ve Alman politikacılar ile Alman medyası tarafından Erdoğan’ın Avrupa’da etkisini artırmak için kurdurttuğu iddia edilen DAVA’nın, Avrupa Parlamentosu seçimleri lider adayı avukat Fatih Zingal, Alman bankaların parti adına hesap açmaya yanaşmadıklarını söyledi.

11 BİN İMZA TOPLANDI
Fatih Zingal, Almanya’da yayımlanan günlük gazetelerden Bild’e, “Birçok bankaya başvurduğumuz halde hiçbirinde de hesap açtıramadık. Çoğu neden hesap açmak istemediklerine dair açıklamada bulunmadı, diğerleri de DAVA adına hesap açmaları halinde prestij kaybına uğrayacaklarını söylediler. Bu çok komik bir demokrasi anlayışıdır” açıklamasında bulundu. Banka hesap numarası olmadığı için üyelerin aidatlarını havale edemedikleri ve bu nedenle partinin üye artışına yoğunlaşamadığına yer verilen haberde, Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılabilmesi için partinin en az 4 bin imza toplaması gerektiği belirtilirken, DAVA’nın kurulduktan sonraki ilk 5 hafta içinde 11 bin imzaya ulaştığına da dikkat çekildi.

Haberin Devamı

AP SEÇİMLERİNE KATILMASINA İZİN VERİLDİ
Ancak Bild’in haberinden birkaç saat sonra Federal Seçim Kurulu’nun DAVA’nın 9 Haziran’da yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılmasına izin verdiği açıklandı. DAVA Genel Başkanı Teyfik Özcan, sosyal medya hesabından, “Partimizin seçimlere katılmasına birkaç dakika önce izin verildi. Yüksek Seçim Kurulu’nun davetlisi olarak Federal Meclis’teyiz. Başkan DAVA’nın Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılabileceğini açıkladı. Bu çok büyük bir başarı, çok mutluyuz. İlk etap 4 bin imzaydı, şimdi ikinci etabı da geçtik. Sizlerin desteğiyle 13 bin imza topladık. Toplumun büyük bir bölümünün bizim yanımızda olduğunu gördük. Bu sayede Avrupa Parlamentosu’na temsilci gönderebileceğimize de inanıyoruz. Bize verdiğiniz destek için sizlere teşekkür borçluyuz. Biz Avrupa Parlamentosu’nda sizlerin sesi olacağız, buna söz veriyoruz. Seçimlere iki ay var. Hedefimize hep birlikte ulaşmak istiyoruz. Verdiğiniz destek için hepinize çok çok teşekkür ederken Hıristiyan dostlarımıza iyi Paskalya yortusu diliyoruz” paylaşımında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!