Alman Bakan, Türkler için yeni aile ve miras hukuku anlaşma istedi

Güncelleme Tarihi:

Alman Bakan, Türkler için yeni aile ve miras hukuku anlaşma istedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2013 11:05

Kuzey Ren Vestfalya eyaleti Adalet Bakanı Thomas Kutschaty, Almanya ile Türkiye arasındaki aile ve miras hukukuna ilişkin 1929 tarihli anlaşmanın artık yenilenmesi gerektiğini ifade etti

Haberin Devamı

Almanya'da Türklerin en yoğun yaşadığı eyalet olan Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaleti, Türkiye kökenli göçmenlerin aile ve miras hukukunda yaşadıkları sıkıntıların çözümü için Türkiye ile yeni bir anlaşma yapılmasını istiyor.

KRV'nin Sosyal Demokrat Partili (SPD) Adalet Bakanı Thomas Kutschaty Türk gazetecilerine yaptığı açıklamada, Almanya ile Türkiye arasındaki 1929 tarihli anlaşmanın artık yenilenmesi gerektiğini ifade etti.

Kutschaty, Almanya'da ve özellikle KRV'de yaşayan Türklerin yaşadıkları sorunlara değinerek, örneğin Almanya'da boşanan çiftlerin Türkiye'de bu karar için tekrar tenfiz davası açmaları gerektiğini hatırlattı.

Tüm bunların çok sıkıcı bir bürokrasiye yol açtığını ve çok maliyetli olduğunu dile getiren Kutschaty, bazı davaların beş yıla kadar sürmesi nedeniyle boşanan çiftlerin tekrar başka bir yuva kuramadıklarına dikkati çekti.

Kutschaty, söz konusu anlaşmayı yapma yetkisinin federal hükümette olduğunu ancak gündeme getirilmemesi durumunda Federal Temsilciler Meclisi'ni devreye sokmayı planladıklarını kaydetti.

Öte yandan SPD'li politikacının bu tutumu Hristiyan Demokrat Parti (CDU) tarafından seçim malzemesi olarak değerlendirildi ve eleştirildi.

KRV'de, 1 milyona yakın Türkiye kökenli göçmen yaşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!