"Allgaue-Orient Dostluk ve Barış Rallisi" ekibi Muğla’da

Güncelleme Tarihi:

Allgaue-Orient Dostluk ve Barış Rallisi ekibi Muğla’da
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2016 15:31

Avrupa Birliği Bakanlığı himayesinde ve Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği'nin desteğiyle 11'incisi düzenlenen Allgaeu-Orient Dostluk ve Barış Rallisi'nin Türkiye etabında yer alan 180 araçta mücadele eden yaklaşık 360 kişilik ekip, Muğla'nın Dalyan ilçesine geldi.

Haberin Devamı

Dalyan'da 2 gün konaklayacak Ralliciler, Muğla Valisi Amir Çiçek'in vereceği startla Dalyan etabını gerçekleştirecek. Barış Rallisi (Allgau-Orient Rally) sponsoru YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, gazetecilere yaptığı açıklamada, organizasyonun bölge tanıtımı için büyük önem arz ettiğini söyledi.

Organizasyonun Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunun da göstergesi olduğunu vurgulayan Güvenç, "Almanya’dan başlayarak balkan ülkelerini geçtikten sonra, İstanbul’da Sultanahmet’e anma çiçekleri bırakıp, Türkiye’de 48 vilayetten geçerek Dalyan’da sonlanıyor. Türkiye ile ilgili güvenlik endişelerinin bulunduğu bir dönemde yaklaşık 600 kişilik yarışmacı, Anadolu’yu tamamen dolaşarak Dalyan’a geldi." dedi.

ARAÇLAR, HELİKOPTER ALIMI İÇİN BAĞIŞLANACAK

Allgaue-Orient Dostluk ve Barış Rallisi ekibi Muğla’da


Dalyan'da rallicilere Türk misafirperverliğini göstereceklerini belirten Güvenç, ralliye katılan araçların da daha sonra yapılacak bir protokol ile ilçeye bırakılacağını ve araçların satılmasıyla elde edilen gelirin bölgedeki orman yangınlarına müdahale için helikopter alımında kullanılacağını ifade etti.

Ralliye katılan Alman sporcu Thomas Hettich ise 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla borazan ile İstiklal Marşı'nı çaldı. Anlamlı bir günde Dalyan'a geldiklerini söyleyen Hettich, Türkiye'de bulunduğu için mutlu olduğunu söyledi.Rallinin Dalyan etabı, yarın verilecek start ile başlayacak.      

 

BAKMADAN GEÇME!