Alkol ve uyuşturucuya karşı bilgisayar oyunu

Güncelleme Tarihi:

Alkol ve uyuşturucuya karşı bilgisayar oyunu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2009 14:39

Alman Polisi, öğrenciler arasında son yıllarda artan alkol ve uyuşturucu kullanımına karşı bir bilgisayar oyununu hizmete sundu. Okullarda eğitim amaçlı kullanılmak üzere hazırlanan “LUKA ve Saklı Hazine” adındaki bilgisayar oyunu ücretsiz olarak internetten indirilebiliyor.

Haberin Devamı

Yetkililer, 2005 yılında da bilgisayar oyunuyla şiddet temasını işlediklerini ve olumlu sonuçlar elde ettiklerini açıkladılar. Güncel tehlikelere karşı çocukları pedagojik destekle bilinçlendirmeyi umut ettiklerini ifade eden Başkomiser Peter Gall, eğlence ve macera unsuru taşıyan oyunlarla uyuşturucu ve alkolün kötülüklerini çocuklara daha kolay aktarıldığını açıkladı.

Ellerinde CD olarak sayılı oranda oyunun bulunduğunu belirten Gall, ilgi duyanların oyunu http://luka.polizei-beratung.de adlı internet adresinden indirebileceklerini söyledi.
Federal sağlık dairesinin istatistiklerine göre, Almanya genelinde öğrenim çağlarındaki çocukların yüzde 63'ü 12-15 yaşları arasında alkol ve uyuşturucuyla tanışıyorlar. Uzmanlar, alkol ve uyuşturucu tehlikesine karşı çocukları erken yaşta bilgilendirerek, sorunu bilgisayar oyunuyla ortadan kaldırmayı hedefliyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!