Ali Baba ve Kırk Haramiler

Güncelleme Tarihi:

Ali Baba ve Kırk Haramiler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2012 15:15

Berlin muhteşem bir sanat etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Haberin Devamı

Tiyatro yönetmeni Çetin İpekkaya ile Mariette Rohrer İpekkaya’nın metnini yazdığı ve Berlinli ünlü müzisyen Taner Akyol’un Doğu ve Batı melodilerini harmanlayarak bestelediği Ali Baba ve Kırk Haramiler, Berlin Komische Operasında sahnelendi. Hürriyet Gazetesi’nin medya partneri olduğu oyunun prömiyerini izlemeye gelenler arasında Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir ve Berlin Uyum Senatörü Dilek Kolat da yer aldı. Oyunun prömiyeri kapalı gişe oynandı.

Son yıllarda uyuma yönelik çalışmaları kapsamında Türkiye kökenli göçmelere de hitap eden Komische Operası, bu bağlamda, ilk olarak çocuklar için Ali Baba ve Kırk Haramiler adlı oyunu programına aldı. Operanın bestelerini ise Fazıl Say’la da ortak konserler veren ünlü bestekar Taner Akyol yaptı. Yaklaşık 1 yıllık bir hazırlık dönemi içinde çocuk oyuncular bulmak için farklı yaş gruplarındaki çocuklar arasında casting yapıldı.

Oyun, karanlık bir ortamda doğunun mistik melodileri eşliğinde başladı. Daha sonra ışıkların aydınlattığı sahneye Ali Baba ve Karakaçan çıktı. Komische Oper’in otantik salonunda seyircileri büyülü bir yolculuğa çıkartan oyunda, Türkçe sözler de operaya farklı bir renk kattı.

Aynı zamanda Ali Baba ve Karakçan’ı canlandıran karakterlerin, hikaye gereği 40 haramilerden kaçarak çoğunluğu çocukların oluşturduğu izleyicilerin arasına gelmesi operayı canlandırdı. Prömiyerin sonunda ise resepsiyon verildi. Resepsiyona sanatçılar ve oyunda rol alan çocukların aileleri katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!