Algan´ın yaşamı WDR´de

Güncelleme Tarihi:

Algan´ın yaşamı WDR´de
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2006 00:00

Geçtiğimiz yıl çıkarttığı türbanını Bonn’daki Alman Tarih Evi’ne (Haus der Geschichte) bağışlayan İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Teşkilatı’nın kurucusu Zeynel Abidin’in en büyük kızı Emel Abidin-Algan’ın (44) yaşamı WDR´de anlatılacak.

Haberin Devamı




Türban Belgeseli
Cornelia Übel ve Yüksel Uğurlu tarafından hazırlanan, "Die Story: Verrückt- Eine Muslimin tanzt aus der Reihe" (Hikaye: Çılgın. Bir Müslüman kadın kuralları çiğniyor) adlı belgesel film, 10 Nisan Pazartesi günü, saat 22.30’da bölgesel yayın yapan Batı Alman Televizyonu WDR’de gösterilecek. Filmde kapalı bir hayat tarzını benimseyen Müslüman bir bayanın bir yıl önceki yaşamı ile türbanı reddettikten sonraki yaşamı anlatılacak.

"Zaman değişti"

12 yaşından itibaren aralıksız 32 yıl türban taktıktan sonra böyle bir karar aldığını açıklayan Algan, "Bu, uzun yıllar kendi içimde süren bir gelişimin ve değişimin sonucuydu. Fikir ve inancımda değişiklikler oldu. Kuran’ın bir kanun kitabı gibi değil, bir nasihat kitabı gibi değerlendirilmesi gerekir.

Kuran’daki kapanmayla ilgili ayetler, günümüz şartları ile örtüşmemektedir. Zaten ayetler uyulması gerekli kurallar değil, tavsiyelerdir. Kuran’ın vermiş olduğu hürriyetleri kullanmak gerekir. Ben de bana verilen bu hürriyetleri kullanmak istiyorum. Hiç bir şeyden korkmuyorum" dedi.

Memed KARAMUSTAFA / KÖLN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!