ALBARDER yeni lokalini açtı

Güncelleme Tarihi:

ALBARDER yeni lokalini açtı
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2024 12:24

1993 yılından beri Almanya’nın Essen kentinde faaliyet gösteren Almanya’da Yaşayan Bartınlılar Derneği (ALBARDER) yeni lokaline taşındı.

Haberin Devamı

1993 yılından beri Essen şehrinde faaliyet gösteren ve korona sonrası yaşanan ekonomik nedenle lokali kapatılan Almanya’da Yaşayan Bartınlılar Derneği’nin (ALBARDER) yönetimi pazar günü düzenledikleri bir etkinlikle, Gelsenkirchen’de Darler str 8, 45891 adresinde yeni dernek lokalini hizmete açtı. Yeni dernek lokalinin açış kurdelasını, ALBARDER Başkanı Bekir Birinci ve Yönetim Kurulu Üyeleri, bir önceki dönem başkanı Yaşar Çil, Onursal Başkan Ahmet Gökgöz, Türk Alman Yardım Sevenler Derneği Başkanı Necmiye Öztürk, Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, Avrupa Sinoplular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (ASİDER) Başkan Yardımcısı Cesur Özkaya hep birlikte kesti. Derneğin açılış etkinliğinde, çok sayıda üyeler de yer aldı.

Haberin Devamı

DERNEK LOKALİ ÜYELER VE YÖNETİM ARASI KÖPRÜ DURUMUNDA
Yeni dernek lokalinin açılış programında konuşan Bekir Birinci, “Korona pandemisinin ardından dernek lokalimiz kapanmıştı. Uzun zaman sonra yeni bir dernek lokalimizin açılışı için, bir aradayız. Lokalimizin açılışını, birlikte yapmaktan dolayı sevinçliyiz. Birlik ve beraberlik içerisinde derneğimizi yaşatmaya devam edeceğiz. Açılışımıza katılarak bize destek olan dernek başkanlarına ve üyelerimize, yürekten teşekkür ederiz” dedi. Birinci, yeni lokalle ilgili şunları söyledi: “Pandemi nedeniyle eski dernek lokalimiz, uzun zaman kullanılamadı. Ardından herhangi bir geliri olmayan lokalimiz, ekonomik darlıktan dolayı kapatılmıştı. Yeni yönetim olarak göreve geldiğimizden beri, yeni lokal ayarlamak için kolları sıvadık ve bugün yeni lokalimizi hizmete açtık. Dernekler için, lokal olmazsa olmazımızdır, çünkü dernek lokali, üyeler ile yönetim arasında önemli bir köprü durumunda. Lokal, üyelerin bir araya gelmesinde önemli bir rolü var, dolayısıyla bir iki yılı aşkındır lokalsiz geçen süre bizim için, verimli olmadı. Yeni adresimiz belli olsun, üyelerimiz varsa her hangi bir şikâyeti, ya da maruzatını, bize aktarabilsin. Yeni yönetimimizle Kadın Kolları Başkanı Servet Karataş ve Yönetim Kurulu Üyemiz öğretmen Büşra Örenbaş ile birlikte, hem kadınlara, hem de ailelere yönelik faaliyetlere ağırlık vereceğiz. Üyelerimiz ailece dernek lokalimize hafta sonu kahvaltıya, bazen de kadınlarımız farklı etkinliklerle bir araya gelebilecekler.”

ALBARDER yeni lokalini açtı

ALBARDER yeni lokalini açtı

ALBARDER yeni lokalini açtı

ALBARDER yeni lokalini açtı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!