Aktörün dramı

Güncelleme Tarihi:

Aktörün dramı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2010 15:58

Kangren nedeniyle iki bacağı da kesilen tiyatro oyuncusu Parkan Özturan'ın Almanya'da hastane faturasını ödeyebilmesi için yardım kampanyası başlatıldı.

Haberin Devamı

ALMANYA'da rahatsızlanıp operasyonla iki bacağı da kesilen İstanbullu tiyatro oyuncusu Parkan Özturan için yardım kampanyası başlatıldı. Turist vizesi ile bulunduğu Hamburg'da bir hastanede yatan Özturan'ın sosyal güvencesi olmadığı için, hastaneden çıkabilmesi için hastane masraflarının ödenmesi gerekiyor. 1977-82 yılları arasında İstanbul Devlet Konservatuarında tiyatro, şan-opera eğitimi aldıktan sonra sahnelerden hiç kopmayan Özturan, kangren nedeniyle bir ayağını kaybetmiş, maddi durumu iyi olmadığı için Haydarpaşa Numune Hastanesinden senet imzalatılarak taburcu edilmişti. Daha sonra Hamburg'a gelen Parkan Özturan, şeker hastalığı yüzünden burada tekrar rahatsızlanmış ve hastanede yapılan operasyonla ikinci bacağını da kaybetmişti.

HİÇBİR SOSYAL GÜVENCESİ YOK
El Ele Derneği'nin başlattığı yardım kampanyasının öncülerinden olan Köln Temaşa Tiyatrosu'nun sanat yönetmeni Meral Erçin “Çok sayıda tiyatro oyunu ve televizyon programında rol alan Parkan Özturan için tiyatrocu arkadaşlar birlik olup Almanya'ya getirdik. Amacımız kesilen sol bacağına protez taktırmaktı, böylece tekrar sahnelere dönmesini istiyorduk. Ancak burada bacağındaki iltihap ilerledi ve sağ bacağını da kaybetti. Hastane masrafları engelliler derneğinin tek başına karşılayabileceği düzeyde değil. Özturan'ın sosyal güvencesi yok ve hastane de seyahat sigortasını kabul etmiyor. İlk aşamada buradaki hastaneden çıkarmak için kişi ve kurumların küçüklü büyüklü yardımlarını bekliyoruz. Hagen'de yaşayan Selami Çelik adlı maratoncumuz Pazar günü Özturan için koşacak ve koşunun gelirini tiyatrocumuza bağışlayacak.”

Yardımseverler Parkan Özturan'a yardım etmek için El Ele Derneği,
Hamburger Sparkasse
BLZ: 200 505 50
Konto: 1226120713 numaralı hesabına para yatırabilirler.

Parkan Özturan kimdir:

Kahraman Bakkal Süpermarket'e Karşı
İstanbul'u Satıyorum
Soyut Padişah
Yorgun Matador
Aşkımızın Gemisi Fındık Kabuğu
Fırıncı Şükrü Deli Vahab ve Ötekiler
Çok Tuhaf Soruşturma, gibi oyunlarda rol aldı.
1987-90 senelerinde Larousse yayın kurulu üyeliğine seçildi ve Osmanlıca sözlüğünü yazdı.
1990-95 senelerinde özel televizyonlarda yapımcı, yönetmen ve yazar olarak çalıştı.

Varsayalım İsmail
Şey bey
Köşe Dönücü
Gurbetçiler
Vay Anam Vay
Karanlıkta Koşanlar
Yılan Hikayesi gibi dizlerde oynadı.
İstanbul Şerifi
Aşkın İki yakası gibi televizyon filmlerini yazdı ve oynadı.

Karşık Pizza
8.Saat gibi sinema filmlerinde rol aldı.

Türk Edebiyatında Edisyon Kritik Hataları, Türkçe Sözlüklerde Kavram Yanlışları gibi telif kitapları ve Beşir Fuad Külliyatı gibi çeviri kitapları var.

Köln Temaşa Tiyatrosu'nun sanat yönetmeni Meral Erçin, herkesi Parkan Özturan'a yardım etmeye davet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!