Aileni de al Türkiye’ye git

Güncelleme Tarihi:

Aileni de al Türkiye’ye git
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2013 15:58

5 yıldır vize isteyen babaya yanıt...Aileni de al Türkiye’ye git

Haberin Devamı


Danimarka’da 3 yaşında Nisa adında bir kızı ve Gülüzar adında hamile bir eşi olan Harun Çiftçi, çocukları Danimarka’da dünyaya gelmesine ve eşinin 15 yıldır Danimarka’da yaşamasına rağmen oturma izni alamıyor. 5 yıldır oturma izni isteyen Türk baba, ‘Beraber yaşamayı çok istiyorsan aileni de al Türkiye’ye git’ dediklerini söyledi.

DANİMARKA’nın Hoje Taastrup şehrinde annesi Gülüzar ile yaşayan 3 yaşındaki Nisa, babasını yılda sadece 3 ay görebiliyor.

Danimarka’ya 15 yıl önce aile birleşimi ile gelen 28 yaşındaki Gülüzar Çiftçi, ikinci çocuğuna hamile olmasına rağmen eşi 28 yaşındaki Harun Çiftçi’ye bir türlü oturma ve çalışma izni alamıyor. Gülüzar Çiftçi, “Benim aile bütünlüğümü koruma hakkım yok mu?” diye sorarken, 3 yaşındaki Nisa da elindeki pankartla, yabancılar dairesi yetkililerine “Bana adaletli bir şans verin” diyor.

TURİST BABA

5 Yıldır evli olmasına rağmen bir türlü oturma izni alamadığını belirten Harun Çiftçi, Türk ve Danimarka makamlarına seslenerek “BM yasaları aile bütünlüğünün korunmasını ön görür.

AB yasalarında da benzeri maddeler var. Benim Danimarka’da dünyaya gelen 3 yaşında kızım var. Eşim ikinci çocuğumuza hamile, yakında doğum yapacak. 5 yıldır evli olmamıza rağmen oturma izni vermiyorlar.

Çocuğumla sadece turist vizesi üç ay birlikte olabiliyorum. Bu nasıl bir adalet, ne biçim insan hakkıdır? Güçlü devletler vatandaşının hakkını arar. Ben devletimizden yardım bekliyorum.”

UYUMSA UYUM

“Bana ‘Ailenle, çocuklarınla birlikte olmayı çok istiyorsan, gidin Türkiye’de yaşayın’ diyorlar. Ailem bu ülkeye geleli 15 yıl olmuş. Kopenhag Üniversitesi Hastanesi gibi önemli bir kurumda çalışıyor ve bugüne kadar devletten bir kuruş yardım almamış. Uyumsa uyum. Daha ne istiyorlar. Oturma izni talebimi üç kez geri çevirdiler. Büyükelçimizin bu konuyu Danimarka makamları nezdinde dile getirmesini bekliyorum.

Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan buraya gelecekmiş. Kendisine derdimi anlatma fırsatı verirlerse, anlatmak istiyorum” dedi.

BİRAZ İNSAF

Gülüzar Çiftçi de, Danimarka makamlarından biraz insaf, biraz da BM’nin aile bütünlüğüyle ilgili anlaşmalarına uymalarını beklediğini belirterek “Yabancı bir ülkede 3 yaşındaki kızım ve doğacak çocuğumla birlikte kocamın da yanımda olmasını istiyorum. Kızım sürekli babasını soruyor. Onun da babasıyla birlikte olma hakkı, baba sevgisini, şefkatini yaşama hakkı var. Tek istediğimiz aile birleşimi hakkı. Kimseye yük olmadan bu ülkede yaşamımızı sürdürelim.

Eşim 5 yıldır Danimarka’ya gelip gittiği için Türkiye’de iş de vermiyorlar çok zor durumdayız. Bana ‘Anlaşmalı evlilik mi yaptın’ diye soruyorlar. Ben eşimi okul yıllarından tanıyorum ve evlenmeden önce 2 yıl nişanlı kaldık” dedi.

Yabancılar Dairesi yetkilileri, Hürriyet’in girişimi üzerine tek bir ailenin dosyası hakkında konuşmak istemediklerini ancak Çiftçi çiftinin dosyası ile ilgilenen görevli memurla görüştükten sonra bir cevap verebileceklerini söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!