Aile örgütlerinden ortak gösteri

Güncelleme Tarihi:

Aile örgütlerinden ortak gösteri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2022 11:16

Almanya’nın Aşağı Saksonya Eyaleti’nde çalışmalarını sürdüren ‘Çocuklarını Yalnız Yetiştiren Anne ve Babalar Birliği’, ‘Protestan Aile Çalışma Birliği’, ‘Katolik Aileler Birliği’, Türk Ebeveynler Dernekleri Federasyonu’nun (FÖTED Nds) oluşturduğu Alman Aile Örgütleri Birliği (AGF), yeni kurulan hükümet yetkililerine seslerini duyurmak ve istemlerini iletmek amacıyla parlamento ve Sosyal İşler Bakanlığı’nın önünde gösteri yaptı.

Haberin Devamı

SPD Meclis Grup Başkanı Grant Hendrik Tonne, siyasi partilerin aile politikalarından sorumlu milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda milletvekilinin uğrayıp sorunları dinledikleri gösteride, Sosyal İşler Bakanı Daniela Behrens de göstericilerin yanına gelerek AGF Başkanı Seyhan Öztürk’ten istekleri hakkında bilgi aldı. Hükümetin yeni kurulduğunu ve sorunları yüz yüze görüşebilmek için ocak ayında bir araya gelmek istediğini belirten Bakan Behrens, duyarlı davrandıklarından ve kendilerinin çalışmalarına ışık tutacak projeler geliştirmelerinden dolayı tüm AGF temsilcilerine teşekkür etti. AGF Başkanı Seyhan Öztürk, “Ailelerimizin değişik sorunlarını toparlayıp bir basın bildirisiyle sayın bakana ve en geniş şekilde milletvekillerine, siyasi partilerin aile sözcülerine duyurmak ve bu alanda kamuoyu oluşturmak istedik. Bunu da başardığımıza inanıyorum” diyerek isteklerini şöyle sıraladı:

Aile örgütlerinden ortak gösteri
AGF Başkanı Seyhan Öztürk, Sosyal İşler Bakanı Daniela Behrens’e isteklerini iletti.

Haberin Devamı

1) Kreş, gündüz bakımı, okul sonrası bakım merkezinin ihtiyaca dayalı ve kapsayıcı olarak genişletilmesi.
2) Kalifiye işçi sayılarının çoğaltılması gerekir. Daha fazla personel ancak daha iyi çalışma koşulları ile mümkündür.
3) Köken dillerinin teşvik edilmesi.
4) Aile merkezlerinin ve aile eğitim kurumlarının genişletilmesi ve korunması.
5) Danışmanlık merkezleri ve şiddet karşıtı çalışmalar yapan kurumlar için finansmanın hesaplanması.
6) İhtiyaç sahibi ve öğrenme özürlülüğü olan çocuklar için materyallerin dijital olarak da sağlanması.
7) Dar gelirli ailelerin yanı sıra ağır borç içinde olan ailelere de sosyal faaliyetler ve ailece izin yapabilmeleri için katkıların artırılması.
8) Küçük ve orta ölçekli aileler için daha fazla sosyal konut yapılıp dar gelirli ailelerin konut edinimleri sağlanmalıdır.
9) Toplu taşıma ve bisiklet kullanımının aile ve iklim dostu olarak yaygınlaştırılması için çocuklar, gençler ve aileler teşvik edilmeli, destek verilmeli.
10) Benzer şekilde gelir ikâmesi ödeneği ile aile bakım izninin getirilmesi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!