Aile içi şiddette korkunç tablo

Güncelleme Tarihi:

Aile içi şiddette korkunç tablo
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2010 09:55

Gelsenkirchen'de kocası Murat Şenyürek tarafından öldürülen dört çocuk annesi Nalan Şenyürek'in daha önce de defalarca kocasının şiddetine maruz kaldığı belirlenirken, iki hafta önce de Wuppertal'de benzer gerekçelerle işlenen cinayet korkunç bir tablo ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

ALMANYA'da son iki haftada içinde 40 kilometre mesafede aile içi çatışma sonucu işlenen iki cinayette iki anne ve bir baba yaşamını yitirirken, dört çocuk yetim kaldı, bir çocuk da annesinin katili olan babasını cezaevine uğurladı.


Gelsenkirchen'de ayrı yaşadığı kocası Murat Şenyürek tarafından bıçaklanarak öldürülen dört çocuk annesi Nalan Şenyürek'in daha önce de defalarca kocasının şiddetine maruz kaldığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz cuma sabahı saat 08.30 sıralarında ayrı yaşadığı eşinin dört çocuğuyla birlikte oturduğu eve gelen Şenyürek, yeniden birleşme isteğini dile getirdi. Ancak acılı kadın, daha önce yaşadıkları olaylar nedeniyle eşinin bu isteğini bir kez daha reddetti. Bunun üzerine çılgına dönen koca, mutfaktan aldığı bıçağı karısına saplamaya başladı. Komşular seslerin yükselmesi üzerine polisi aradılar. Eve gelen polisler, kapıyı kırıp içeri girdiklerinde iki cesetle karşılaştılar. Yapılan otopsi sonucunda kadının kocası tarafından öldürüldüğü, kocanın ise daha sonra bıçağı kendine saplayarak canına kıydığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Hemen öldü
Karısını öldürdükten sonra aynı bıçağı kendine saplayan öfkeli koca, yaklaşık iki hafta önce Wuppertal'de aynı gerekçelerle karısını öldüren Yusuf Çelik gibi intihar etti. Katil koca Murat Şenyürek olay yerinde yaşamını yitirirken, Wuppertal'de karısını öldürdükten sonra kendini vuran Yusuf Çelik, kurşunun kafatasını sıyırması ile olayı yaralı olarak atlattı. Birbirlerinden yaklaşık 40 kilometre uzakta ve çok kısa aralıklarla meydana gelen bu iki acı olay sonucunda dört çocuk öksüz ve yetim kalırken, 11 yaşındaki bir kız çocuğu da annesini yitirdi, babasını cezaevine uğurladı.


Psikolojik tedavi görüyordu
Gelsenkirchen'deki Protestan Hastanesi'nin psikoloji bölümünde bir süre tedavi gördüğü belirlenen Yozgatlı Murat Şenyürek'in daha önce de çocuklarının gözleri önünde karısına bıçakla saldırdığı, bıçağı genç kadının boğazına saplamaya çalıştığı ortaya çıktı. Olayı gören en büyüğü 17, küçüğü ise 4 yaşında olan dört çocuğun depresyon yaşadığı ifade edildi. Anne ve babalarını kaybettikleri son olayda ise çocukların okulda oldukları açıklandı. Savcılık, öksüz ve yetim kalan çocukların Gençlik Dairesi'nin himayesine verildiğini ve psikolojik tedavi altına alındıklarını bildirdi.


Bilanço ürkütüyor
Yaklaşık iki hafta önce de Gelsenkirchen'le aynı eyalette bulunan ve aralarında yaklaşık 40 kilometre mesafe olan Wuppertal kentinde Yusuf Çelik ayrılmak isteyen eşi Selma Çelik'i ikna edemeyince tabancayla başından vurarak öldürmüştü. Çelik daha sonra kendine ateş ederek intihar girişiminde bulunmuş, ancak yaralı olarak kurtulmuştu. Çiftin 11 yaşında bir kız çocukları bulunuyordu. Yusuf Çelik halen cezaevi kliniğinde tedavi görüyor, olayla ilgili ifade vermekten de kaçınıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!