‘AfD, karşı kampanya başlatabilir’

Güncelleme Tarihi:

‘AfD, karşı kampanya başlatabilir’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2023 10:12

Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde kurduğu inisiyatifle çifte vatandaşlık konusunda uzun süre konuyu yerel ve federal düzeyde Alman siyasilerin gündemine taşıyan yazar Bahattin Gemici, çifte vatandaşlığa imkân tanıyan yasadan sonra oy oranı sürekli yükselen aşırı sağcı AfD’nin bir kampanya başlatabileceği uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

GEÇMİŞ dönemde CDU’nun başlattığı çifte vatandaşlık karşıtı kampanyayı hatırlatan KRV-Seçim Hakkı Girişimi Sözcüsü Bahattin Gemici, “Bu dönemde CDU’dan böyle bir karşı atak beklemiyoruz. Herkes göçmen işgücüne duyulan gereksinimin farkında. Buna karşı çıkmak yanlış olur. Ancak AfD’nin karşı kampanya yapma olasılığına karşı uyanık olmalıyız” dedi. Gemici, yeni ‘Modern Vatandaşlık Yasası’nın hükümet tarafından kabul edilmesini sevinçle karşıladıklarını, ancak bazı eksikliklerin giderilmesi gerektiğini de ifade etti. Yasa tasarısında çocuklarını yalnız yetiştirenlere, engellilere ve öğrenimlerini sürdürenlere de kolaylık sağlanmasını isteyen Gemici, Alman vatandaşlığını aldıktan sonra 2000 yılından sonra Türk vatandaşlığına geçtikleri için vatandaşlığı iptal edilen vatandaşlarımızın tekrar vatandaşlık için başvuru yapmaları gerektiğini söyledi.

‘AfD, karşı kampanya başlatabilir’
‘ÇOK BÜYÜK İLGİ OLACAK’
Almanya Türk Toplumu (TGD) Başkanı Gökay Sofuoğlu ise yasanın yürürlüğe girmesinden sonra Türk toplumu arasında Alman vatandaşlığına geçişlerde ilginin çok büyük olacağını söyledi. Halihazırda başvuru sayısıyla zorlanan birimlerin gerekli tedbirleri almasını isteyen Sofuoğlu, RND’ye yaptığı açıklamada, “Ancak yetkililerin tüm bu başvuruları işleme koyamayacağını varsayıyorum. Bu yüzden daha fazla kişinin işe alınması gerekiyor. Ofislerde zaten aşırı iş yükü var” dedi. Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser ise yasanın yeni yılın ilk aylarında yürürlüğe girmesinin beklendiğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!