AfD iktidara gelirse!..

Güncelleme Tarihi:

AfD iktidara gelirse..
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2023 10:47

Almanya’da aşırı sağcı parti Almanya için Alternatif’in (AfD) güçlenmesi tedirginliği artırırken, böyle bir partinin iktidara gelmesi halinde ülkenin şeklinin değişeceğine ve halkın refah düzeyinin altüst olacağına dikkat çekildi.

Haberin Devamı

AVRUPA Birliği (AB) karşıtı ve Euro’dan vazgeçilerek yeniden Alman Markı’na (DM) dönülmesi hedefiyle 2013 yılında kurulan AfD’nin hâlâ bu yöndeki politikasında ısrar etmesinin, Almanya’yı çıkmaza sürükleyeceği vurgulandı. AfD’nin hafta sonu Magdeburg’da yapacağı kongrede, şu andaki AB’nin kuruluş döneminde olduğu gibi yine Avrupa Ekonomi Topluluğu’na (AET) dönüştürülmesini içeren önergenin de ele alınmasının öngörülmesi tedirginlikleri daha da artırdı.

AfD iktidara gelirse..

AB’DEN AYRILMAK İSTİYOR
Almanya’nın bazı eyaletlerinde faaliyetleri Federal Anayasa Koruma Teşkilatı tarafından izlenen AfD, eski para birimi Mark’a geri dönülmesinin yanı sıra AB Parlamentosu’nun da lağvedilmesini istiyor. AfD, AB’nin lokomotifi konumundaki Almanya’nın Birliği terk etmesini istiyor. AB’yi terk eden İngiltere’nin yaşadığı sıkıntılara dikkati çeken uzmanlar ise böyle bir durumun Almanya’nın da zararına olacağını belirtiyor. Uzmanlar, AB’den olası bir ayrılığın ardından gümrük vergisinin uygulanacağını, bu yüzden fiyatların artacağını, sanayi ülkesi Almanya’nın ürünlerine talebin azalacağını, bunun da ülkede işsiz sayısının artmasına ve refah düzeyinin düşmesine yol açacağını söylüyor.

Haberin Devamı

NİTELİKLİ İŞÇİYE DE KARŞI
AfD, Almanya’ya sığınmacı gelmesine ve göç yoluyla nitelikli eleman getirilmesine de karşı çıkıyor. Federal Çalışma Kurumu’nun resmi verilerine göre Almanya’nın bu yıl 300 bin, önümüzdeki yıllarda da her yıl 400 binden fazla nitelikli işçiye ihtiyacı olacak. Bu alanda yaşanacak sıkıntı da ancak yurtdışından nitelikli göç yoluyla mümkün olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!