AfD bürolarına baskın

Güncelleme Tarihi:

AfD bürolarına baskın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2022 09:54

Sağ popülist AfD’nin bilançolarında yanlış ve eksik beyanda bulunulduğu şüphesiyle baskın düzenlenerek bürolarında arama yapıldı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da yabancı ve İslam karşıtı parti Almanya için Alternatif’in (AfD) yıllık bilançolarında yapılan bağışlarla ilgili yanlış ve eksik beyanda bulunduğu şüphesiyle baskın düzenlenerek bürolarında aramalar yapıldı. Berlin Savcılığı’nın girişimiyle Berlin, Baden-Württemberg, Bavyera ve Kuzey Ren Vestfalya’nın (KRV) 7 kentinde AfD bürolarında 80’in üzerinde polisin katılımıyla arama yapılıp bazı belgelere el konulduğu açıklandı. AfD’den istifa eden ve şu anda Avrupa Parlamentosu bağımsız milletvekili olan eski Eş Başkan Jörg Meuthen döneminde 2016, 2017 ve 2018 yılları bilançolarında yanlış ve eksik beyanda bulunulduğu şüphesiyle yapılan aramalara, Berlin’den 3 savcının katıldığı belirtildi.

İSVİÇRELİ ŞİRKETTEN BAĞIŞ
Berlin Savcılığı, AfD’den istifa ettikten sonra Alman Merkez Partisi’ne (ZP) üye olan Jörg Meuthen’in Baden-Württemberg’de 13 Mart 2016 tarihinde yapılan eyalet seçimleri öncesi AfD adayı olarak sürdürdüğü seçim kampanyasında, İsviçreli bir şirketten ilan ve afiş giderleri başta olmak üzere toplam 89 bin 800 Euro civarında bağış aldığı, ancak bunun bilançolara tam yansıtılmadığı şüphesiyle aramaların yapıldığını açıkladı. Meuthen’in yanı sıra o dönemdeki AfD saymanı Klaus-Günther Fohrmann hakkında da soruşturma açıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

BASKINA TEPKİ GÖSTERDİLER
AfD Eş Başkanları Alice Weidel ve Tino Chrupalla, partinin Berlin’deki genel merkezi ile bazı kentlerdeki bürolarına baskın düzenlenerek arama yapılmasına tepki gösterdiler. Partiden bu yöndeki şüphe ve suçlamalarla ilgili olarak hiçbir talepte bulunulmadığını belirten Alice Weidel, savcılığın ve polisin tutumunun ‘abartılı’ olduğunu söyledi. Tino Chrupalla da “Şayet savcılık bizden böyle bir talepte bulunsaydı, biz kendilerine tüm evrak ve belgeleri teslim ederdik” dedi. AfD saymanı Carsten Hütter de bu baskın ve aramaların “Tamamen politik motifli” olduğu görüşünü savundu.

 

 

BAKMADAN GEÇME!