"Adım Adım" projesi

Güncelleme Tarihi:

Adım Adım projesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2011 16:02

"Adım Adım" projesi Karlsruhe Türk Okul Aile Birliği'nin çalışmasıyla Türk vatandaşların hizmetine sunuldu.

Haberin Devamı

Almanya'nın Karlsruhe kentinde Türk gençlerinin meslek eğitimi almasına destek olmak üzere "Adım Adım" projesi start aldı. Projeyi Karlsruhe Belediyesi ile Türk Okul Aile Birliği birlikte yürütecek. Karlsruhe belediyesinde Okul Aile Birliği ile yapılan protokol imza törenine belediye başkan yardımcısı Dieter Lenz, Christiane Neumann ve Okul Aile Birliği Başkanı Erdem Arın katıldı.

Projeyi tanıtan Başkan Erdem Arın, 2009 yılında Baden-Württemberg Eyaleti Ekonomi Bakanlığı'nın fikri olduğunu söyledi. Arın, projenin amacının vasıfsız çırak yerine meslek eğitimini teşvik etmek olduğunu söyledi. Bu konuda kendilerinin Türk gençlerini her türlü desteği vereceğine dikkat çekti.

Eyalet Ekonomi Bakanlığı'nın bu proje ile ekonomiye genç ve vasıflı işçi kazandırmayı hedehlediğini söyleyen Erdem arı şöyle devam etti: "Baden-Württemberg Eyaleti'nde en büyük göçmen grubunu Türk kökenliler oluşturuyor. Bakanlık bu çağrı ile Türk toplumunun potansiyelini gördü. Proje çerçevesinde öğrenci ve velilerine bireysel danışma ve bilgilendirme hizmeti sunuyoruz. Aynı zamanda meslek seçiminden sonraki çalışma imkanları konusunda da aydınlatıyoruz." mak.

Proje üç yıl ile sınırlı ve tamamen Avrupa Sosyal Fonu kaynaklarından finanse ediliyor. Proje hakkında bilgi almak isteyen öğrenci veya velilerin Karlsruhe Okul Aile Birliği'nin0721/ 83 06 994 numaralı telefonu veya sevilaysemiz@hotmail.de adresine mail'ine başvurmaları gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!