Adaylardan son tur

Güncelleme Tarihi:

Adaylardan son tur
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2011 22:20

Hollanda’da 2 Mart çarşamba günü yapılacak eyalet meclisi seçimleriyle ilgili propaganda çalışmalarını yoğunlaştıran adaylar, düzenlenen toplantılarda oy kullanmanın önemi üzerinde durdular

Haberin Devamı

Hollanda’da çeşitli partiler tarafından 2 Mart seçimleriyle ilgili olarak listelere alınan Türk kökenli adaylar, katıldıkları toplantılarda oy kullanmanın önemi üzerinde durdular.

Arnhem kentindeki Türk İşverenler Derneği (TOV) ile Türkiyem Camii Derneği tarafından düzenlenen ve Gelderland Eyalet Meclisi için hazırlanan listelerde yer alan Türk kökenli adaylardan Ayhan Tonca (CDA), Melek Bektaş (GL), Ünal Sözen (GL), Yasemin Çegerek (PvdA), Ali Osman Biçen’in (D66) katıldığı toplantıyı 300 dolayında vatandaşımız izledi.

Toplantının açılışında yaptığı konuşmada seçimlere ilgisiz kalınmaması gerektiğinin altını çizen Arnhem Türk İşverenler Derneği Başkanı Rahmi Gemril, “Oyunu kullanmayanın söz hakkı da olmaz. Sahip olduğumuz gücü bir kez daha sandığa taşımalıyız. Seçimlere göstereceğimiz ilgi yaşadığımız ülkenin bir parçası olduğumuzu da gözler önüne serecek” dedi.

Toplantıya katılan Türk kökenli adaylar şunları söylediler:

Haberin Devamı

Ayhan Tonca (Hıristiyan Demokratlar): “Daha iyi hizmet vermek için, siyasetin içinde olmamız gerektiğine inandığım için adaylığımı koydum. Hollanda’da verilen haklarımız her geçen gün kısıtlanıyor, bu kısıtlamalara dur diyebilmek için politikanın içerisinde olmak gerek.”


Melek Bektaş (Yeşil Sol Partisi): “Hollanda’ya ilk gelen vatandaşlarımızı ağır işlerde ve zor şartlarda çalıştırıldılar. Şu anda hakları gasp ediliyor. Toplumun sorunlarını çok iyi biliyorum. Gençlerin staj sorunları başta olmak üzere çözüm bekleyen diğer konuları gündeme taşımak istiyorum.”


Ünal Sözen (Yeşil Sol Partisi): “12 yıldır politikanın içindeyim. PVV partisi lideri Wilders değerlerimize saldırıyor, bizleri rencide edecek sözler söylüyor. Oylarımızla bu partinin yükselişini durduralım. Yeşil Sol Partisi olarak çözüm bekleyin sorunlarla etkin bir şekilde mücadele edeceğiz.”


Yasemin Çekerek (İşçi Partisi): “Hollanda’da kurulan hükümet sağ partiler koalisyonundan oluşmaktadır. Hükümet olarak olumsuz tablolar ortaya koydular. Bilinçli olarak oylarınızı yabancılara yakın partilere kullanırsanız hakkımızda alınacak olan olumsuz kararlar senatodan geri dönebilir.”

Haberin Devamı

Ali Osman Biçen (Demokratlar66 Partisi): “Bizler D66 partisi olarak halkın gücüne inanıyoruz. Halkın sorunlarını çözerek güvenlerini kazanmak istiyoruz. Yabancılara gereken yardımlar yapılarak haklarının korunmasından ve verilmesinden yanayız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!