Adalet Ağaoğlu'yla okuma akşamı

Güncelleme Tarihi:

Adalet Ağaoğluyla okuma akşamı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2008 22:00

Köln Türk-Alman Kültür Forumu tarafından düzenlenen okuma akşamlarının ilkinde ünlü Türk yazar Adalet Ağaoğlu kitaplarından bölümler okudu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'nin 'Onur Konuğu' olarak katılacağı Frankfurt Kitap Fuarı öncesi Köln Türk-Alman Kültür Forumu'nun düzenlediği okuma akşamında yazar Adalet Ağaoğlu, Almanca'ya da çevrilen 'Uzanmak ve ölmek' (Sich hinlegen und sterben)' adlı kitabından bölümler sundu.
Köln Alte Feuerwache'de düzenlenen okuma akşamında yazar Adalet Ağaoğlu, roman yazarlığına başlamadan önce şiir denemeleri ve tiyatro oyunları yazdığını, daha sonra roman yazımına başladığını söyledi. Ünlü Yazar'ın Türkçe olarak anlattığı yaşam öyküsünü Osman Okkan Almanca'ya çevirdi.
Türk-Alman Forumu'nun 15. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler şöyle:
9 Ekim'de saat 20'de Köln Filarmoni'de, Zülfü Livaneli, Mikis Theodorakis ve Maria Farantouri üçlüsü bir konser verecekler.
26 Eylül'de yazar Oya Baydar, 8 Ekim'de Zülfü Livaneli ve 10 Ekim'de İzzet Celasin, Aslı Erdoğan, Şebnem İşigüzel, Sema Kaygusuz, Mario Levi ve Murathan Mungan sanat ve Edebiyat akşamlarına katılacaklar.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!