Acımız tarifsiz

Güncelleme Tarihi:

Acımız tarifsiz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2012 10:06

Almanya’da ırkçı terör örgütü NSU tarafından 7 Haziran 2001’de öldürülen üçüncü kurban Süleyman Taşköprü’nün annesi Hatice Taşköprü yıllar sonra ilk kez konuştu.

Haberin Devamı

BUGÜNE kadar hep arka planda kalan, Başbakan Angela Merkel’in kurban ailelerine verdiği davete de katılmadıklarını belirten Hatice Taşköprü, şunları söyledi:

“Bu konuda her konuşma, her haber, yaramızı kanatıyor. Biz kendi halimizde bir aileydik. Oğlum Süleyman işinde gücünde olan, tek amacı küçük kızına iyi bir gelecek hazırlamak için sabahın köründen, akşamından geç saatlerine kadar çalışan kendi halinde bir babaydı. İşi ağırdı. Sabahın köründe hale gidip markette satılacak meyve, sebzeleri alırdı. ‘Yavrum çok yoruluyorsun’ dediğim zaman ‘Ne yapalım anne, ekmek parası kazanıyoruz. Kızımı okutacağım’ diyordu. İnsanlıktan nasibini almamış canavarlar oğlumu bizden, kızından kopardı. Aradan 11 yıl geçti. Ama acımız dün gibi taze. Neden bizim oğlumuz hedef alındı? Onlar nereden bilir Altona’nın ara sokağındaki bir marketi? Kimler canilere yardım etti? Bu sorular cevaplandırılmadığı sürece içimiz asla rahat etmeyecek. Oğlumun kızına biz bakıyoruz. O zaman henüz üç yaşındaydı. Bugün artık genç bir kız oldu. Onun yüzünde hep oğlumu görüyorum. Bu cinayetleri tüm bağlantılarıyla aydınlatmak Almanya’nın boynunun borcudur.”

ÇOK İNCİNDİK
Cinayet sonrası emniyet birimlerinin, katilleri diğer kurbanlarda olduğu gibi yine Türkler arasında aramasının kendilerini çok rencide ettiğini ifade eden anne Taşköprü, sayısızca ifadelerde polise olayın ırkçı bir saldırı olabileceğini, kendilerinin hiç düşmanı olmadığını söylediklerini ama bunların hiç dikkate alınmadığını kaydetti. Bu tavrın katledilen oğullarının acısına tuz, biber ektiğini söyleyen Hatice Taşköprü, şimdi insanların etraflarında pervane olmalarının yaşadıkları acıyı dindiremeyeceğini kaydetti.

Senatör makamına davet etti
HATİCE Taşköprü ile Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk’ün verdiği resepsiyonda konuştuk. Eşi Ali Taşköprü ise hiç konuşmadı. Hamburg İçişleri Senatörü Michael Neumann, Taşköprü çiftini makamına davet etti. SPD Genel Başkan Yardımcısı Aydan Özoğuz’un eşi olan ve biraz da Türkçe bilen Neumann, “Sizin acınız bizim acımız. Eğer davetimi kabul ederseniz konuyu daha detaylı konuşma imkanı buluruz. Umarım ziyarete eşim Aydan da katılır” dedi. Çitf, daveti kabul etti.

ANI TAŞI DİKİLECEK
Neumann, daha bu yıl içinde Süleyman Taşköprü anısına, öldürüldüğü Altona Schützenstarsse’ye Hamburg Senatosu tarafından bir anı taşı dikileceğini de söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!