Acılı Anne: "İçim kan ağlıyor"

Güncelleme Tarihi:

Acılı Anne: İçim kan ağlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2010 16:57

Almanya’nın Augsburg kentinde geçen yıl yaşanan aşk cinayetiyle ilgili duruşmada, öldürülen Barış Başer’in annesi Nuriye Başer tanık olarak dinlendi. Yargıcın ifade vermeye mecbur değilsin dediği gözü yaşlı anne "Öldürülen oğluma annelik görevimi yapıyonum. İçim kan ağlıyor" dedi.


ALMANYA
’nın Augsburg kentinde geçtiğimiz yıl yaşanan aşk cinayeti davasının 5. duruşmasına Augsburg 8. Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada bilirkişilerin cinayetle ilgili raporları okundu ve cinayete kurban giden Barış Başer’in Ankara’dan gelen annesi Nuriye Başer tanık olarak dinlendi. Alman yargıcın 'Anne olarak bu davada ifade vermek çok zor. Mecbur değilsiniz' sözlerine gözü yaşlı anne Nuriye Başer, 'İçim kan ağlıyor. Öldürülen oğluma annelik görevimi yerine getiriyorum. Tanıklık yapacağım" cevabını verdi.

Barış Başer’in Ankara’da yaşayan 75 yaşındaki annesi Nuriye Başer, gelini Neşe Başer’in iddia ettiği gibi zorla evlendirilmediklerini anlattı. Anne Nuriye Başer, “Onlar isteyerek evlendiler” dedi. Anne Nuriye Başer zamanla gelini Neşe Başer’in kendisini evinde istemediğini anlattı ve “Benim Almanya’ya gelmemi önlemek için pasaportumu çaldı” dedi.

Bilirkişi Dr. Andreas Peschler olay yerinde bulunan şuç aletleri üzerinde maktül Barış ve katil zanlısı Hasan Akgül’ün DNA izlerine rastlandığını, bu izlerden yola çıkıldığında olayın sadece yatak odasında geçtiğini söyledi. Katil zanlısı Hasan Akgül’ün kurbanı Barış Başer’i öldürürken kullandığı vazo ve diğer şuç aletleri de mahkeme heyetine gösterildi. 3.5 kilo ağırlığındaki vazonun bir kişinin başına vurulması halinde bayıltmaya yeteceği belirtildi. Dr. Peschler, Barış Başer’in ölümüne ise omurliğine aldığı bir bıçak darbesinin neden olduğunu belirtti. Duruşmada dinlenen asayiş şubesi yetkilisi de zanlı Hasan Akgün’ün cinayetten sonra cep sinyalinden tespit ettikleri Münih Havaalanı'na kadar olan hareketini tüm teferruatıyla anlattı.

Zanlı Hasan Akgün’ün kurbanını öldürdükten sonra yüzünü görmemek için başını gömlekle sararak kapattığını belirten Dr. Peschel, bunun nedeninin zanlının yakın arkadaşının o andaki yüz ifadesini görmek istememesi olduğunu kaydetti. Katil zanlısı Hasan Akgül’ün kurbanı Barış Başer’in “Beni bacaklarımdan bıçakladı” ifadesinin de doğru olmadığı, bacağındaki yaraların bıçak yarası olmadığı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!