Acı vatan Almanya tatlı vatan oldu

Güncelleme Tarihi:

Acı vatan Almanya tatlı vatan oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2012 11:21

Mainz’daki DİTİB Yunus Emre Camii’nde Türklerle buluşan Berlin Büyükelçimiz HüseyinAvni Karslıoğlu, “Aslında acı vatan olarak nitelendirdiğimiz Almanya, bence tatlı vatanoldu” diyerek lobi çalışmaları yapmak için birlikte hareket etmek gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da Rheinland-Pfalz Eyaleti-’ndeki sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerini sürdüren Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Mainz’daki DİTİB Yunus Emre Camii’nde Türklerle buluştu.

Büyükelçi Karslıoğlu, “Aslında acı vatan olarak niteledirdiğimiz Almanya, bence tatlı vatan oldu” diyerek güçlü bir lobi çalışmaları yapmak için birlikte hareket etmenin çok önemli olduğunu söyledi.

Alman olmak kaybettirmez
Büyükelçi Karslıoğlu, Mainz Başkonsolosu Aslanh Alper Yüksel, Konsolos Osman Acar, Din Hizmetleri Ataşesi Ahat Taşçı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Yüksel Al ile birlikte ziyaret ettiği DİTİB Yunus Emre Camii’ndeki 1 saat süren konuşmasında, Almanya’daki hakların alınması açısından güçlü olmak gerektiğini söyledi:

“Güçlü bir lobi için çalışmalar yapmalıyız. Birlik olmak, güçlü olmak için en başta Alman vatandaşı olmak gerekli. Alman vatandaşı olmakla fazla bir şey kaybetmezsiniz, aksine birçok hak elde edersiniz. Türkiye’nin politikası için oy kullanmak yerine, yaşadığınız Almanya’daki haklarınızı daha kolay elde etmek için burada kullanın. Türkiye’deki oyları orada yaşayanlar kullanır. Çünkü burada siz, biz, hepimiz hayat kurduk ve hayat bulduk. Çifte vatandaşlık yakın bir gelecekte oluşacaktır. Bu zamanın bir gerçeği, önüne geçemezler.”

İki ülke için çalışın
“Hem Almanya hem de Türkiye için çalışmalısınız. Artık siz, çocuklarınız ve torunlarınız burada kalıyorsunuz. Çocuklarınızın eğitimine önem veriniz. Çevrenize entegre olursanız, okullarda işyerlerinde, sporda, sanatta başarılı olursanız, kimse sizin hakkınızı yiyemez. Partilere üye olun, siyasete girin. Oy gücünüzü politikacılara gösterin. Türkiye’nin ve sizlerin kıymetini bilmeyenlere bunu anlatın.”

Yönetimde kadınlar da olsun
Görüştüğü Eyaletlerde politikacıların ana okullarında hem Türkçe hem de Almanca olmak üzere çift dille eğitim verilmesi isteğini hoş ve iyi karşıladıklarını da dile getiren Büyükelçi Karslıoğlu, “Camilerimiz, derneklerimiz cazibe merkezi olsun. Herkesin rahatça girip çıkabileceği bir kültür, spor merkezi olsun. Yönetimlere gençleri, özellikle kadınlarımızı alın. Nasıl kiliselere ait kreşler varsa, siz de Müslüman ana okulları açınız. Bu konuda DİTİB camilerine ve özellikle din görevlilerimize büyük iş düşüyor. Bu okulların açılması için takipçisi olacağım. Lütfen provokasyona gelmeyin. Çünkü birileri kışkırtma derdinde.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!