Abdulkadir için el ele verdiler

Güncelleme Tarihi:

Abdulkadir için el ele verdiler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2011 13:44

21 yaşında kan kanserine yakalanan Abdulkadir Yılmaz’a kol kanat geren Obertshausenliler, Türk gencine uygun kök hücre arayışına başladılar. Abdulkadir için Braunschweig ile memleketi Kayseri’de de doku tiplemesi kampanyası düzenlenecek.

Haberin Devamı

Almanya'nın Offenbach kenti yakınındaki Obertshausen kasabası, 21 yaşında lösemiye yakalanan Abdülkadir Yılmaz için kenetlendi. İki ay önce hayalindeki kırtasiyeyi açan gencin lösemiye yakalanması kasabada şoke etkisi yarattı.

Alman Kemik İliği Bağış Bilgi Bankası'nın (DKMS) Obertshausen kasabasında, Joseph von Eichendorff Okulu'nda düzenlediği doku tipleme kampanyasına büyük ilgi gösterildi. Kampanyanın ilk saatinde beşyüzün üzerinde kişinin kan örneği verdiği kaydedildi. Abdülkadir Yılmaz için 16 Eylül'de de saat 14'den itibaren Braunschweig Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nde (DİTİB - Ludwigstr. 23 A, 38106 Braunschweig) ve önümüzdeki günlerde memleketi Kayseri'de de doku tipleme kampanyası düzenleneceği belirtildi.

BAŞAĞRISI NEDENİYLE BAŞVURMUŞTU
Abdülkadir'in tatilden sonra yoğun başağrısı şikayetinde bulunduğunu anlatan ablası Birgül Yılmaz şunları söyledi:

"Kardeşimin yüzü bembeyazdı. Şiddetli baş ağrısı şikayeti nedeniyle Offenbach'a hastaneye gittik. Onlar kan tahlililden sonra bizi Frankfurt Üniversitesi'ne havale ettiler. Lösemi olduğunu öğrendiğimizde dünyamız yıkıldı. Temmuz sonundan beri kemoterapi uygulanıyor. Doktorlar, kök hücre nakliyle tedavinin başarıya ulaşabileceğini söylüyor. Türklerden kardeşim ve benzeri durumdaki hastalara el uzatmalarını rica ediyorum. Lütfen bağışçı olun."

TÜRKLERE GÖREV DÜŞÜYOR
Kampanyaya destek veren Dr. Andreas J. Dahinten ile Dr. Mehmet Travacı, Türklere görev düştüğünü söylediler. Türkiye kökenli insanların genetik hücrelerinin en çok yine bu bölge insanlarıyla benzeştiğine dikkat çeken Dr. Travacı:

"Almanya'da her 45 dakikada bir insan bu hastalığa yakalanıyor. Yeğenim Kayra Can da bu hastalığa yakalanmıştı. Şimdi gayet iyi. Aksiyonlarla DKMS'e kayıtlı insan sayısı son dört yılda iki milyondan dört milyona çıktı. Tükürük örneği veya kan örneği alınarak DKMS'e kolayca kayıt olunabiliyor. Dokusu uyan insan oranı 20 binde bir iken şimdi 5 binde bire düştü. Ancak bu yetmez. Hayat kurtarmak için 18 ile 55 yaş arasındaki bütün Türklere görev düşüyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!